Gåvor strömmar in till Estelle

Text: TT
Publicerad 22 maj 2012 10.13 Uppdaterad 22 maj 2012 10.50
Större eller mindre text

Sverige.
I dag på prinsessan Estelles dopdag strömmar gåvorna in. Sveriges landshövdingar skänker en dopskål i Östgöta-blått glas. Linköpings domkyrka ger ett halssmycke i silver. Från Dalarna kommer en dalahäst.

Sveriges landshövdingar skänker en dopskål i Östgöta-blått glas med slipade blåklintsblommor, formgiven av Margareta Hennix och tillverkad av Reijmyre glasbruk i Östergötland. Valet av dopgåva hänger samman med att prinsessan Estelle är hertiginna av Östergötland.

Av Linköpings domkyrka får prinsessan Estelle ett nytillverkat halssmycke i silver. Formen, en silverstjärna med en sötvattenspärla, är inspirerad av små silverbeslag på ett Vadstenaarbete från 1515.

Dalarnas dopgåva är en stor handmålad dalahäst med prinsessan Estelles namn och signerad "Från Dalafolket". Den överlämnas av landshövding Maria Norrfalk.

Från Region Värmland får prinsessan Estelle ett stjärnmönstrat bäddset i 100 procent lin, tillverkad av Klässbols linneväveri.

Estelle får också ge namn åt en kilometerlång gång- och cykelstig mellan Borgholm och kungafamiljens sommarbostad SollidenÖland.

Av kommuner, näringsliv och länsstyrelsen i Östergötland får prinsessan och hertiginnan av Östergötland en upplevelsestig för barn i naturreservatet vid fågelsjön Tåkern.

Större eller mindre textLäsarpulsen
Toppnyheterna just nu