Juholt: Jag utmanade för mycket

Text: TT
Publicerad 23 april 2012 16.33 Uppdaterad 24 april 2012 9.09
Större eller mindre text

Sverige.
Det var inte Håkan Juholts alla felsägningar och misstag som fällde honom som ledare för Socialdemokraterna. Det var snarare att han blev för politiskt obekväm. Det är i alla fall hans egen analys.

– Det är klart att det inte handlade om mina felsägningar och misstag. Jag utmanade starka krafter, som jag inte riktigt hade en aning om, säger Juholt i en intervju i Oskarshamns-Tidningen.

Enligt förre S-ledaren Juholt själv så hann han under sina tio månader som socialdemokratisk ledare förändra den politiska dagordningen i Sverige.

– När jag tillträdde var det bara nivån på jobbskatteavdraget på agendan. Vid den första stora presskonferensen fick jag bara frågor om olika skattenivåer. Nu talar inte ens Moderaterna om det längre. Nu handlar det om välfärdsfrågor, hur vi utrotar barnfattigdomen, hur vi ska få bort vinsttänkandet inom omsorgerna efter vårdskandalerna, säger han.

Han försäkrar att han inte är bitter.

– Nej, jag tar inte in bitterheten. Den är förgörande och förstör bara för dig själv om man odlar bitterhet, säger Juholt till tidningen.

Håkan Juholt valdes till S-ledare i mars 2011 men avgick redan i januari 2012 efter en hyresersättningsskandal och ett antal uppmärksammade felsägningar och därpå sjunkande opinionssiffror.

Större eller mindre text31 läsare har reagerat på denna artikel

23% är glada

48% är likgiltiga

10% är nyfikna

19% är arga


Hur reagerar du på "Juholt: Jag utmanade för mycket"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • avatar KHland  2 dagar sedan
  • Juholts stora misstag var att han gillade Ilmar Reepalus utspel om invandringensproblematiken i Malmö. Efter några timmar togs detta tillbaka. denna tidsmarginal var tillräklig för att Aftonbladet tryckte på knappen och hela JUholts vandel kom fram i dagsljus. Alla mörkerkrafter i det svenska samhället, både media och alla dem som har sin födkrok på den misslyckade invandringspolitiken slog bakut och såg sin existens hotad. Inte för att försvara Juholt men var går gränsen för en politikers renlevnad? Densamma häxjakt får många Sd politiker utstå dagligen. Är samma mörkerkrafter som arbetar.
  • avatar LLL10  1 dag sedan
  • Ljugholt lever i sin egen lilla värld.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu