Sverige & Världen

Nytt makabert "kannibaldåd"

USA Artikeln publicerades

En tonåring bet av bitar av ansiktet från en man, i ett makabert dubbelmord i Florida som kopplas till en syntetisk drog.

Polisen säger att de fann förövaren, en 19-åring student vid Florida State University, grymtande och morrande medan han bet bort delar av sitt ena offers ansikte med sina tänder på en garageuppfart till ett hus i Tequesta strax norr om West Palm Beach.

Han hade då knivhuggit en man och kvinna till döds, och skadat deras granne.

Polisen kallar attacken "förbryllande, oförklarlig", och tror att offren var slumpvis utvalda och att tonåringen förmodligen irrat runt i området under inverkan av vad man misstänker vara en syntetisk drog som kallas "flakka" eller alpha-PVP.

Södra Florida, populärt bland turister, har drabbats hårt av den nya, kraftiga och dödliga drogen, tillverkad i Kina, som kemiskt liknar badsalt.

En granne till mordoffren, ett gift par i 50-åldern, försökte förhindra mannens framfart och höggs ned i attacken, men lyckades ringa nödnumret och återhämtar sig nu på sjukhus.

19-åringen var inte känd för att vara våldsam, men det krävdes flera poliser, hundar och en elpistol för att få honom att sluta bita offret, enligt polisen.

Det är inte första gången Florida drabbas av en "kannibalattack". En knarkpsykos tros ligga bakom den bisarra händelse 2012 där polis sköt ihjäl en naken man som ertappades med att äta på en annan. Offret, en hemlös 65-åring, överlevde trots att upp till tre fjärdedelar av hans ansikte slets loss.