Forward från Ghana TFF:s sista värvning i sommarfönstret

Fotboll Artikeln publicerades
Tränare Peter Swärdh och nyförvärvet Fatawu Safiu.
Foto: Trelleborgs FF
Tränare Peter Swärdh och nyförvärvet Fatawu Safiu.

Under tisdagsmorgonen deklarerade Trelleborgs FF att man gjort klart med ytterligare ett nyförvärv: 25-årige Fatawu Safiu från Ghana.

Forwarden Fatawu Safiu har senast spelat för klubben Asante Kotoko i Ghana, där han kommer i från och spelade föregående säsong. Han har även representerat Ghanas U20-landslag.

Safiu har kopplats ihop med TFF under en längre tid. På transferfönstrets sista dag offentliggjordes övergången.

– En erfaren spelare med kreativitet, en målskytt med bra tillslag som har gjort en bra säsong i högsta ligan. Det har sett bra ut i de matcher vi sett och vi har fått bra intryck via referenser vi tagit, säger Peter Swärdh, manager i TFF.

25-åringen har tränat med Helsingborgs IF under sommaren och har även spelat U21-match med HIF.

Uppgörelsen kring Fatawu Safiu är ett lån på sex månader med en köpoption på två år. Pappersexercisen kring arbetstillstånd är inte klar ännu.

Peter Swärdh säger att klubben värvat färdigt i och med att Fatawu Safiu blivit klar.

Är du nöjd med ert transferfönster?

– Vi har jobbat på att kortsiktigt men också långsiktigt förstärka spelartruppen. Jag vet inte om nöjd är ett bra ord, men vi har gjort bra saker. Tittar man på truppen är vi kanske någon spelare för mycket mot vad som är optimalt, samtidigt har vi haft förfrågningar kring några spelare och det finns andra fönster som inte är stängda.

TFF har under sommaren tagit in mittbacken Bozidar Velickovic, yttermittfältaren Henrik Johansson, centrala mittfältaren Christian Thobo Köhler, anfallaren Musa Noah Kamara och anfallaren Fatawu Safiu.

Om någon av de två anfallarna som värvats denna vecka blir spelklara till lördagens match mot Degerfors återstår att se.

– I det fotbollsmässiga systemet är de spelklara. Men vi måste vänta på klartecken från Migrationsverket innan de kan spela. Erfarenhetsmässigt vet jag att det brukar ta längre tid än de dagar som är kvar till nästa match, säger Peter Swärdh.

Musa Noah Kamara skulle ha debuterat i TFF:s U21-lag på tisdagen, men förkylning och feber satte stopp för honom.

En spelare som kan missa Degerforsmatchen på grund av hans fysiska status är Isak Jönsson. Mittbacken fick gå ut redan efter 34 minuter i söndagens match mot Brommapojkarna, efter att ha fått en smäll på hälsenan.

– Han är ett frågetecken inför lördagens match. Det är området kring hälsenan som han har ont i. Vi får se hur det utvecklar sig till lördag, säger Peter Swärdh.