Annons

Yoga ska hjälpa TFF till allsvenskan

TFF söker inre frid inför det allsvenska kvalet. På måndagskvällen satte sig spelarna på yogamattan för en mental kraftsamling inför matcherna mot Jönköpings Södra.
Fotboll • Publicerad 6 november 2017
Lugnet före kvalstormen. TFF-spelarna valde yoga på första träningen efter serieavslutningen i lördags.
Lugnet före kvalstormen. TFF-spelarna valde yoga på första träningen efter serieavslutningen i lördags.Foto: Björn Gustavsson

Veckan efter serieavslutningen råder lugnet i TFF. En avslutande upptrappning inför två avgörande kvalmatcher tar sin början med ett yogapass på Oasen, med fokus på harmoni, andning och på att vara i nuet.

Yoga är nytt för de flesta. Vigheten är sådär på sina håll, men fokuset infinner sig snabbt.

Annons

Ledaren Lina Ahlqvist förklarar att det handlar om Ashtanga yoga och att det ingalunda är något nytt för fotbollsspelare.

– Tyska fotbollslandslaget har kört det. Det är min favorit, berättar hon.

Foto: Björn Gustavsson

Kristian Haynes, spelare och assisterande tränare, tillhörde dem som testade yoga första gången.

– Det känns som att man har ansträngt sig mer än vad man tror. Det känns i kroppen. Det var kul, vi gör något annat och alla är med, säger han.

Magnus Andersson, spelare, assisterande tränare och ansvarig för fys och återhämtning låg bakom valet av yoga.

– Syftet var att bryta av med någonting. Plus att vi fotbollsspelare är lite dåliga på att känna efter, man kör på och märker inte av att man har en obalans i kroppen. Detta är ett sätt att bli medveten om vad man behöver jobba på, en medvetenhet kring sin egen kropp helt enkelt, säger Magnus Andersson.

Blir det fler yogapass?

– Det är nog inte helt omöjligt, spelarna verkar ju gilla det.

Kommer yogan att hjälpa er till allsvenskan?

– Allt som stärker oss, som får oss att jobba tillsammans tror jag hjälper oss till allsvenskan, säger Magnus Andersson.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons