Winqvist: Målvakterna måste visa mer

Fotboll/Trelleborg Artikeln publicerades
Marko Johansson (vänster) och Fredrik Fritz Persson gör upp om att vara TFF:s förstekeeper i årets superettan.
Foto:Tomas Nyberg
Marko Johansson (vänster) och Fredrik Fritz Persson gör upp om att vara TFF:s förstekeeper i årets superettan.

Insläppta mål i alla matcher hittills 2017.

Mot Halmstad i dag vill TFF-tränaren Patrick Winqvist att försvaret steppar upp. Och gärna en målvakt.

– Både Fritz och Marko har mer att bevisa, säger Winqvist.

Trelleborgs FF har de senaste säsongerna gjort sig känt som ett solitt defensivt lag med få insläppta mål, men hittills i år ser offensiven vassare ut.

Under de sju tränings- och tävlingsmatcher man avverkat 2017 har man släppt in mål i varenda en. Men man har också gjort mål i alla matcher.

– Ser man till matcherna finns det mycket positivt att ta med oss, till och med från matchen mot Östersund senast (1–4 i Svenska cupen), där vi hamnade i lite jobbiga lägen men stundtals spelade bra, säger Patrick Winqvist, inför lördagens träningsmatch borta mot Halmstad BK.

Fredrik Fritz Persson är tillbaka i TFF-truppen efter sin bortavaro med en skada i baksida lår.

Startar Fritz mot Halmstad?

– Det får vi se. Med tanke på att Marko (Johansson) missar sista träningsmatchen mot Häcken nästa helg på grund av P19-landslaget är det kanske troligt att han får stå mot Halmstad. Det hänger lite på hur vi resonerar kring vem som ska stå i seriepremiären.

Ja, hur resonerar ni där?

– Vi vet inte. Jag tycker att både Fritz och Marko har mer att bevisa. Fritz är rutinerad men måste ändå vara noggrann i sitt arbete. Marko har en del att jobba på med fysiken, och det pratar vi mycket om. Det är en ung talangfull målvakt men han måste steppa upp och bli starkare, säger Winqvist.

De insläppta målen till trots har TFF vunnit fem av sju matcher under 2017, och bara förlorat den mot Östersund.

Men 1–4 mot Östersund, och nu två allsvenska motstånd till innan seriepremiären, ni är inte rädda att åka på tre storförluster i rad? Tappa vinnarmentaliteten?

– Hehe, nä, vi är inte rädda för att förlora. Fotboll handlar om att mäta sig med lagen som är bättre. Och förresten har vi mött kvalificerat motstånd under året utan att göra bort oss, säger Winqvist.

Marcus Pode har varit sjuk hela veckan och följer inte med till Halmstad. Robin Nilsson åker med bussen men vilar sannolikt sin vad ytterligare. Magnus Andersson är på utbildning och följer inte med. I övrigt har Freddie Brorsson nu opererat sitt knä och inleder en lång rehabilitering.

I värvningskolumnen finns inget nytt, trots att man länge pratat om att värva en innerback.

– Vi har inte hittat rätt gubbe, och jag känner att truppen ändå är tillräckligt bra. Vi har flyttat upp några juniorer under veckan, bland annat Johannes Johansson, en ytterback född 99. Han följer också med till Halmstad, säger Winqvist.

Inför

Halmstad–TFF

Vad: träningsmatch.

När: Klockan 13.

Tänkbar startelva, TFF: Marko Johansson – Jacob Palander, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman – Mattias Håkansson, Johan Brannefalk, Kristian Haynes, Dino Islamovic – Zoran Jovanovic, Salif Camara Jönsson.

Visa mer...