Annons

Vikingsjuniorer inledde med förlust

Tif Vikings juniorer föll i den första kvalmatchen till J20-elit. Det blev 1–3 borta mot Grästorp.
Ishockey • Publicerad 11 mars 2018
Foto: Moa Dahlin

TA-sporten berättade under lördagen att Vikings ska kvala till J20-elit, den näst högsta juniorserien i landet. I första kvalmatchen mot Grästorp, som spelat i J20-elit i år, blev det en knapp förlust.

– Killarna gör en jättebra match. De stred första tio minuterna jättebra, sedan kom en liten dipp och då kom både ett och två noll, berättar tränaren Vesa Ruuskanen.

Annons

Men Vikingsjuniorerna spelade upp sig. Trelleborgarna vann sista perioden med 1–0. Vikings hade dessutom ett stolpskott med tre minuter kvar.

– Hade vi fått in den pucken hade vi nog skapt mer tryck i slutet och kunnat få in en kvittering.

– Det var ett bra lag vi mötte. De har tre spelare som spelat i deras division ett-lag i år och fyra spelare som spelat i division två i år så en eloge till killarna som kämpade bra, säger Vesa Ruuskanen.

Tre lag gör upp i kvalet som avgörs i ett seriespel. Grästorp har nu två segrar. På måndagen möter Vikings Bäcken i Göteborg. Sedan väntar Bäcken på hemmaplan på onsdag.

– Jag hoppas att trelleborgarna kommer och tittar på killarna då, det är de värda, säger Vesa Ruuskanen.

TA skrev i lördags att det är första gången som Trelleborgs IF kvalar till J20-elit men för cirka 20 år sedan spelade Vikings två säsonger i J20-elit.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons