Vikings överträffade förväntningarna

Vikings såg ut som en ismaskin. Under den första matchen i Alltrean körde trelleborgarna över Valdemarsvik och vann med 11–2.
Ishockey • Publicerad 9 december 2018 • Uppdaterad 10 december 2018
William Nordenfelt, Frans Nordqvist och Anton Greiff fick alla göra poäng mot Valdemarsviks IF.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Vikings tog under lördagseftermiddagen emot Valdermarsviks IF hemma i Söderslättshallen i den första matchen av årets Alltrea. Hemmalaget imponerade och stod för en totalkross.

– Det blev en islossning. Mål som inte kommit innan kom nu istället, säger Vikings tränare Matti Pauna.

Redan efter första perioden stod det 3–1 till Vikings, men i den andra drog de i väg ordentligt.

Valdemarsvik hade under en period svårt att ens ta sig över röda linjen och Vikings gjorde flera mål efter att ha brutit bortalagets anfall tidigt.

Centern i förstakedjan, Anton Greiff, skickar iväg pucken till sitt första mål i matchen mot Valdemarsvik.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Det första kom efter drygt tre minuter av den andra perioden när lagkaptenen Frans Nordqvist bröt ett anfall, drev upp på vänsterkanten och serverade Daniel Jönsson framför mål som kunde placera in pucken bakom Samuel Jupiter som hade en tuff dag i Valdemarsviks mål.

– När vi gör 4–1 så känns det som att de rasar ihop, det är lätt att det blir så. Vi får momentum av att vi gör mål och spelar bra, säger Matti Pauna.

På de kommande sex minuterna gjorde Vikings ytterligare fyra mål och stängde matchen helt. Bland annat stod 19-årige Carl Carlqvist för två mål.

– I en sån här match vill man ge beröm till alla. Många mål var riktigt fina hockeymål också och det gläder ju lite extra, säger Matti Pauna.

Inför den sista perioden ledde Vikings med 8–2, men slog trots det inte nämnvärt av på farten. Den tredje perioden avslutades med att Lukas Lundberg satte två mål och i slutändan vann Vikings matchen med hela 11–2.

Samuel Jupiter i Valdemarsviks mål hade en riktigt tung eftermiddag och släppte in en fjärdedel av alla skott.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

– För min del var det lite halvknackigt fram till sista perioden men sen lossnade det, säger Lukas Lundberg som även gjorde en assist i matchen.

– Men det är ju roligare att spela jämna matcher faktiskt, fast det är ju en bra start på Alltrean nu, säger anfallaren.

På torsdag möter Vikings Osby på bortaplan, sedan väntar bortamatch i Norrköping mot Guts på söndag, i årets sista match innan juluppehållet.

– Vi är ett bra lag när vi spelar på topp, och nog kan vi slå alla lagen i den här serien när vi gör det, avslutar Matti Pauna.