Annons

”Vi vet att utmaningen är lite tuffare”

Trelleborgs FF står inför årets första riktiga värdemätare. Efter segern mot Nykøbing tar sig laget an Helsingborgs IF på bortaplan under lördagen. Då vill Peter Swärdh att laget steppar up.
Fotboll • Publicerad 15 februari 2019
Peter Swärdh ser fram emot matchen mot HIF. Arkivbild.
Peter Swärdh ser fram emot matchen mot HIF. Arkivbild.Foto: Tomas Nyberg

En 2–1-vinst mot ett danskt andraligalag kan vara svårt för svenska fans att värdera. När TFF istället möter nyblivet allsvenska HIF under lördagen kan det sätta tonen för hela säsongen, trots att det är en träningsmatch.

– Ska vi kliva upp mot ett allsvenskt lag så kommer ansträngningen vara lite högre och träningen blir lite tuffare inför en sådan här match, säger lagets manager Peter Swärdh inför Skånederbyt.

Annons

TFF åker till Helsingborg med en trupp som är tunn både i anfallsleden och i försvaret. Jasmin Sudic rehabtränar fortfarande och dessutom tvingas Albin Nilsson stå över på grund av sjukdom. Istället får U19-lagets Timoty Axelsson chansen att följa med. Även unge mittfältaren Marko Spajic finns med i truppen mot HIF.

Lagets kapten, Salif Camara Jönsson har dragits med skadebekymmer sedan senaste träningsmatchen mot Nykøbing, men har tränat fullt i veckan och finns med i truppen mot HIF.

Även provspelande målvakten Henrik Regitnig, från Kanada, finns med i 21-mannatruppen.

– Henrik kommer starta matchen. Det är klart att det är en spännande spelare, och för att kunna titta på honom så måste vi ju låta honom spela, säger Peter Swärdh.

Vad hoppas du få ut av matchen mot HIF?

– Att vi fortsätter ta några steg framåt. Att vi kan behärska speluppbyggnaden på ett bra sätt och få lite intensitet i vårt presspel och så, säger Peter Swärdh.

– Samtidigt som vi vet att utmaningen är lite tuffare på lördag.

Senast de två lagen möttes i seriespelet var superettan 2017. Då slutade matchen på Olympia 1–0 till HIF och hemma på Vångavallen blev 1–1 efter mål av Dino Islamovic, som sedan flyttade till Östersund efter säsongen.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons