"Vi blir betydligt bättre än vad folk tror"

Handboll/Karlskrona Artikeln publicerades
Hampus Olsson, högersexa i HIF Karlskrona.
Foto:Maths Olsson
Hampus Olsson, högersexa i HIF Karlskrona.

I fjol slutade HIF Karlskrona näst sist och fick kvala sig kvar i handbollsligan.

Då hade man i och för sig inte en enda trelleborgare i laget.

Nu har man två.

Det handlar om Carl Ekberg och Hampus Olsson och i kväll ställs deras nya lag mot tuffast möjliga motstånd i den prematura handbollsligapremiären.

Man möter mästaren IFK Kristianstad.

– En tuff uppgift, det kan man lugnt säga! Å andra sidan är det kanske bättre att möta dem så här tidigt. I en premiär kan allting hända, säger Hampus Olsson, högersexan som är fostrad i IFK Trelleborg men som i fjol spelade i allsvenskan med Drott.

Där gjorde han mer eller mindre succé och slutade trea i skytteligan på 155 gjorda mål.

– Ja, det gick bra. Jag fick en väldigt rolig roll i laget med mycket ansvar. Och så fick jag lägga straffar, så där kom det lite gratismål, säger Olsson.

Med sig till Karlskrona har han fått en annan trelleborgare – mittsexan Carl Ekberg. Ekberg har spenderat flera år utomlands med spel i Schweiz och nu senast i Caen och den franska andraligan.

– Ja, så kom Calle också, det var jäkligt kul. Det skiljer några år emellan oss så jag kände inte honom sedan tidigare, men det är en bra kille, säger 23-årige Olsson om 28-årige Ekberg.

Frågan är om en dos trelleborgare är receptet för att få fason på Karlskrona, som slutade näst sist i handbollsligan senast och som fått kvala sig kvar två år i rad. I våras satt Hampus Olsson själv på läktaren i Karlskrona, klar för klubben men osäker på om han skrivit på för en handbollsligaklubb eller en blivande allsvensk klubb.

Det blev trots allt handbollsligan, och nu vill klubben mer.

– Personligen är det skönt att vara tillbaka i högsta serien, det är här man vill vara. Jag tycker att vi har fått ihop det bra och det har sett lovande ut i träningsmatcherna. När vi sätter spelet är vi riktigt bra. Jag tror att vi kommer bli betydligt bättre än vad folk tror, säger Hampus Olsson.

Men man är ju inte favoriter till att vinna serien direkt.

– Det är ett tråkigt svar, men det ser väl ut att bli Kristianstad som vinner igen, de ser fortfarande ut att vara på en högre nivå än alla andra.

Klockan 19 i kväll startar matchen i Kristianstad.

– Det blir mäktigt att springa in inför en fullsatt arena, säger Hampus Olsson.

Fakta

Trelleborgare i handbollsligan

Hampus Olsson

Fostrad i IFK Trelleborg. Spelade förra säsongen i Drott i allsvenskan och kom trea i skytteligan med 155 fullträffar. Spelar för Karlskrona.

Carl Ekberg

Fostrad i Stavstens IF men har också spelat för IFK Trelleborg. Har varit proffs i Schweiz men spelade i Caen i den franska andraligan under förra säsongen. Spelar nu för Karlskrona.

Michael Andersson

Fostrad i Stavstens IF. Har nu gjort sin debutsäsong i IFK Skövde vilket för egen del slutade med en 15:e plats i målvaktsligan, med en räddningsprocent på 32. Påbörjar sin andra säsong i Skövde.

Visa mer...