Uppgifter: Winqvist får sparken

Fotboll Artikeln publicerades
Patrick Winqvist ska enligt sajten FotbollDirekt få sparken av TFF.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Patrick Winqvist ska enligt sajten FotbollDirekt få sparken av TFF.

Enligt sajten Fotbolldirekt.se kommer TFF att sparka tränaren Patrick Winqvist.

Enligt en källa till FotbollDirekt kommer Patrick Winqvist att få sparken som tränare i TFF. Enligt sajtens uppgifter har spelarna tappat förtroendet för honom.

TA-sporten har sökt ansvariga i TFF och Patrick Winqvist under hela onsdagskvällen utan resultat. Inte heller någon spelare har svarat.

Patrick Winqvist har kontrakt två år till och har sagt till TA att han gärna fortsätter som tränare trots degraderingen till superettan.

Bo Andersson i TFF:s styrelse uttalar sig till FotbollDirekt, angående deras uppgifter.

– Jag svarar inte på några frågor för stunden. Det är en process som är i gång, vi är inte klara med den processen, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Enligt källor till Kvällsposten ska Winqvist redan ha fått beskedet. Enligt tidningen har källor med insyn i klubben berättat för dem att TFF hade ett styrelsemöte i måndags och att Winqvist fått beskedet därefter.

– Det har funnits ett missnöje bland spelarna under en längre tid, uppger en källa med god insyn i klubben, skriver Kvällsposten.

Patrick Winqvist tog över TFF inför säsongen 2015. Han förde då laget till serieseger i division ett, trots att laget 2014 bara var fyra mål från att trilla ur divisionen.

2016 kom TFF sjua i superettan och 2017 tog laget steget upp till allsvenskan via kvalseger över Jönköping Södra.

I år tog TFF bara femton poäng i allsvenskan.