Uppgifter: TFF-back på väg till rysk klubb

Fotboll Artikeln publicerades
Dennis Hadzikadunic, TFF. Arkiv: Jonas Bergström
Dennis Hadzikadunic, TFF. Arkiv: Jonas Bergström

Enligt uppgifter till Fotbolltransfers.com är Dennis Hadzikadunic nära att bli klar för Rostov. Enligt sajten har Malmö FF accepterat ett bud från den ryska klubben.

Dennis Hadzikadunic, som fyller 20 år på måndagen, ser ut att inte bli kvar i TFF. Mittbacken, som TFF lånat från Malmö FF, är på väg att bli proffs.

Fotbolltransfers.com skriver att Malmö FF har accepterat ett bud från Rostov på cirka tio miljoner kronor och att Hadzikadunic inom kort ska åka till Ryssland för att skriva på.

Dennis Hadzikadunic är hos TFF på lån från Malmö FF. TFF har den senaste månaden jobbat på att förlänga låneavtalet med honom säsongen ut. Det nuvarande går ut den 16 juli.

– Efter det äger Malmö frågan om hans spel, men de äger honom också som spelare, säger TFF:s tränare Patrick Winqvist till Fotbollskanalen.

Nu ser det alltså ut som att han blir utlandsproffs istället. Samtidigt berättar Patrick Winqvist för Fotbollskanalen att han rått Dennis Hadzikadunic att inte vara för ivrig och tänka igenom vilket beslut som är bäst för honom.

– Det kan vara detta, det kan inte jag veta. Jag vet inte vad han får och hur han värderar det, men han är 20 år i dag. Jag tror han kan bli en väldigt duktig fotbollsspelare om han fattar rätt beslut. Han har en enorm potential som fotbollsspelare, säger tränaren till Fotbollskanalen.

Rostov huserar i den ryska högstaligan och slutade den senaste säsongen på en elfteplats. I laget spelar redan förre AIK-mittfältaren Anton Jönsson Saletros och islänningen Ragnar Sigurdsson, tidigare i IFK Göteborg.

TFF har en tunn trupp på backsidan och har försökt förlänga lånet av Hadzikadunic under en lång tid.

– Rent spontant tror jag det hade gynnat honom väldigt mycket att spela en säsong i allsvenskan, säger Patrick Winqvist till sajten.

TA-sporten har försökt att nå TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall och Dennis Hadzikadunic utan att lyckas.

Hadzikadunic har kontrakt med Malmö FF i 18 månader till.