Annons

Tunga skadebeskedet – TFF-yttern missar säsongen

Efter Salif Camara Jönsson – här är Trelleborgs nästa tunga skadebesked. Yttermittfältaren Mattias Håkansson är korsbandsskadad och missar hela säsongen.
– Det känns som att leva i en mardröm. Samtidigt kan man inte gräva ner sig för mycket, säger 24-åringen.
Fotboll • Publicerad 22 mars 2018 • Uppdaterad 23 mars 2018
Foto: Hjalmar Tell

Det var under ett träningspass i förra veckan som TFF-spelaren Mattias Håkansson kolliderade med en lagkamrat och fick utgå med en befarad knäskada. Nu har besked kommit: främre korsbandet är av och Håkansson har också en skada på menisken.

– Jag var ganska beredd på det. Läkarteamet hade sagt att det kunde vara korsbandet, någonstans hade man förberett sig på det värsta, säger Mattias Håkansson som nu väntar på operationstid.

Annons

– Det känns lite konstigt. Jag kan gå som vanligt, knäet ser helt ut fastän det är så trasigt, säger Mattias Håkansson, som tidigare varit förskonad från allvarliga skador.

Yttermittfältaren är inne på sin tredje säsong i TFF och säger att han kände sig pigg och redo inför premiären. Nu väntar en lång väg tillbaka. Håkansson är fast besluten om att ge sig i kast med det arbete som krävs.

– Hur mycket jag än vill kan jag inte påverka det här. Nu gäller det att ha fokus på rehaben och på att komma tillbaka.

Efter att Salif Camara Jönssons hälsena gått av är Mattias Håkanssons korsbandsskada det andra tunga bakslaget på skadefronten för TFF.

– Det är väldigt tragiskt för honom att missa det här nu så tätt inpå. För vår del är det också ett avbräck, vi tappar en duktig spelare som börjat säsongen bra och gjort fina prestationer. Dessutom tappar vi den snabbheten och spetsen som han har och som vi väldigt gärna skulle vilja ha i vissa matcher, säger tränaren Patrick Winqvist.

Främre korsbandsskada är en av de allvarligaste knäskadorna man kan drabbas utav och vanligen dröjer det minst sju-tio månader innan en spelare kan vara tillbaka på fotbollsplanen.

Hjalmar Tell
Hjalmar TellSkicka e-post
Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons