Annons

Inget stämde för TFF mot Häcken

Det vill sig inte för TFF på Vångavallen. Mot Häcken kom fjärde raka förlusten när Göteborgslaget vann med 3–0.
Fotboll • Publicerad 6 maj 2018
Marko Johansson släpper in 0–2-målet av Paulinho.
Marko Johansson släpper in 0–2-målet av Paulinho.Foto: Andreas Hillergren/TT

TFF stod för en svag insats hemma mot Häcken. Och tränaren Patrick Winqvist var väldigt kritisk mot sitt lag efter matchen.

– För första gången i år och på lång tid gör vi inte vårt absolut bästa i dag. Vi kunde gjort väldigt mycket bättre, anser tränaren.

Annons

– Jag skulle kunna sitta här till imorgon bitti om jag ska berätta allt som vi kunde gjort bättre, fortsätter tränaren.

Häcken tog kommandot direkt från start och fick en straff i åttonde minuten, när Robin Nilsson tryckte till Häckens Alhassan Kamara i ryggen när han skulle skjuta framför mål.

Paulinho rullade in bollen till vänster om Marko Johansson, som var på bollen med fingertopparna men det räckte inte.

Efter en halvtimme gjorde Paulinho även 2–0 när han hittade i stort sett samma nätmaska. Han fick vända runt vid straffområdeslinjen och sköt ett lågt skott till vänster om Marko Johansson.

TFF fick inte spelet att stämma alls i första halvlek och hade inte ett enda avslut.

Men det blev inte heller mycket bättre hemmaspel i andra halvlek, då Häcken var närmare 0–3 än 1–2, fram till 86:e minuten då TFF fick straff efter att inhopparen Freddie Brorsson blivit fälld.

Men Deniz Hümmet sköt en ganska svag straff som Häckens målvakt Peter Abrahamsson kunde rädda.

– Det är en dålig straff helt klart. Målvakten gör det bra, jag väntar ut honom men han är kylig och står kvar i mitten och väntar ut mig. Men det är en dålig straff, säger Deniz Hümmet självkritiskt.

Och i 90:e minuten gjorde Paulinho sitt och Häckens tredje mål när han sköt in bollen från straffområdeslinjen.

TFF har nu fyra raka förluster på Vångavallen. Nästa söndag kommer Malmö FF till Trelleborg.

Annons

Vad ska ni förändra till matchen mot Malmö FF?

– Mycket. Jag vet inte var jag ska börja. Jag kan börja med att det kanske är en inställningsfråga. I dag är det ingen jämn match, det var ett bättre lag mot ett sämre lag. Man måste vara alert på veckans träningar och genomgångar och jag måste vara väldigt alert för vi satte inte ihop en tillräckligt bra plan för matchen i dag, säger Patrick Winqvist självkritiskt.

Är det främst inställningsmässigt som gör att ni inte är bra i dag?

– Det är en stor del i dag, där vi måste vara inställningsmässigt i 30 matcher, där är vi inte i dag, man måste gnugga på och jobba sig igenom det när det tar emot.

Funderade du på byten redan i paus?

– Man kan göra saker i affekt också och lyfta ut tre spelare i paus men jag är inte riktigt där, men det hade inte varit ett otänkt scenario men då riskerar man att inte kunna byta mer om det händer något, säger Winqvist som tog in Zoran Jovanovic och Freddie Brorsson med halvtimmen kvar.

Det gav ett litet lyft men TFF var ändå inte nära reducering någon gång, förutom vid straffen.

TFF är därmed sist i allsvenskan eftersom Brommapojkarna besegrade Djurgården.

Även publiksiffran, 1427 var en besvikelse.

TFF:s Erik Andersson och Häckens Daleho Irandust under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Trelleborgs FF och BK Häcken.
TFF:s Erik Andersson och Häckens Daleho Irandust under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Trelleborgs FF och BK Häcken.Foto: Andreas Hillergren/TT
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons