Annons

Tuff crossfittradition blir allt tuffare

En tuff tradition blir allt tuffare. 19 par tömde sina krafter i de tolv eventen i crossfittävlingen Army of Two i Trelleborg. Ett nyfunnet par, Dennis Andersson och Karin Dike, hade de bästa krafterna när allt var över.
crossfit • Publicerad 12 augusti 2019 • Uppdaterad 13 augusti 2019
Cykling på Dalabadets brygga.
Cykling på Dalabadets brygga.Foto: Sofie Ohlsson

Army of Two har blivit en svettig Trelleborgstradition som den här gången avgjordes för sjätte gången. Nivån på de aktiva blir högre och högre.

Totalt tolv olika event avgjordes från fredag kväll till söndag eftermiddag.

Annons

Lördagens utomhusaktivitet på Dalabadet gällde paddleboard, cykling och löpning i sanden.

När finalen avgjordes handlade sista grenen om att spurta 600 meter på löpband innan man släpade en 90 respektive 70 kilo tung säck på ryggen.

– I och med att vi har så många olika event så blir de verkligen testade. Det här är Sveriges tuffaste tävling, det är så vi har gått ut och marknadsfört oss, säger Ronja Hansson i arrangerande Crossfit Sydkusten.

Många moment och kort vila mellan varje event ställer de aktiva på hårda prov.

Vinnarparet. Karin Dike och Dennis Andersson.
Vinnarparet. Karin Dike och Dennis Andersson.Foto: Sofie Ohlsson

Dennis Andersson från Växjö och Karin Dike från Malmö hade aldrig träffat varandra innan tävlingen drog igång.

– Det blir alltid avhopp på grund av skador och sjukdomar. Dennis och Karin blev ihopsatta sju timmar innan tävlingen, och så gick de och vann. Men det var verkligen tajt, säger Ronja Hansson.

Bakom segrarduon kom David Bornudd och Amanda Frändén från Stockholm på andra plats, före treorna Joakim Törnvi och Lovisa Bundgaard från Varberg.

Men att vinna är långt ifrån allt. Ronja Hansson hyllar den goda sämjan under tävlingen, både mellan de tävlande och mellan aktiva och domare.

Tillsammans med Jonas Olsson på Crossfit Sydkusten och 40-50 volontärer har hon haft fullt upp under helgen. Ändå vågar hon blicka framåt, mot en sjunde upplaga av Army of Two 2020.

Massor av positiv respons från de tävlande uppmuntrar.

Annons

– Det här har vuxit till en helt annan nivå. Vi har trygga funktionärer och vi har toppatleter som varit med på både EM och VM. Samtidigt är det intimt, alla hejar på varandra och har en väldigt bra relation, berättar Ronja Hansson.

Prispallen när allt var över. David Bornudd och Amanda Frändén kom tvåa, Dennis Andersson och Karin Dike vann och Lovisa Bundgaard och Joakim Törnvi slutade på tredje plats.
Prispallen när allt var över. David Bornudd och Amanda Frändén kom tvåa, Dennis Andersson och Karin Dike vann och Lovisa Bundgaard och Joakim Törnvi slutade på tredje plats.Foto: Sofie Ohlsson
Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons