Trelleborgstalang uppflyttad i allsvensk A-trupp

Fotboll Artikeln publicerades
Helsingborgs IF klubbmärke på klubbtröja.
Foto: 10600
Helsingborgs IF klubbmärke på klubbtröja.

19-årige trelleborgaren Jakob Voelkerling Persson har blivit uppflyttad till A-truppen i Helsingborgs IF. Mittbacken har skrivit på ett lärlingskontrakt som sträcker sig över säsongen 2020.

Det finns nu fler trelleborgare än tränaren Alexander Tengryd som är knutna till allsvenska Helsingborgs IF:s A-trupp.

Nu tillhör alltså även 19-årige Jakob Voelkerling Persson A-truppen.

Mittbacken lämnade FC Trelleborg redan som 16-åring. Han gjorde sin första A-lagsmatch med HIF i träningsmatchen mot Öster i mars förra året. Tävlingsdebuten kom i augusti i cupmatchen mot Oskarshamns AIK.

– Det känns såklart fantastiskt. Jag får en möjlighet som varit en dröm och ett mål för mig under en lång tid. Jag ska göra allt jag kan för att ta en plats och spela i A-laget, säger mittbacken till Helsingborgs hemsida.

– Jakob är väl värd den här möjligheten. Han har sedan han kom hit jobbat hårt, seriöst och målmedvetet vilket bidragit till hans starka utveckling. Det handlar om en spännande mittback med styrkor i sitt defensiva spel, framför allt i duellspelet. Han är en riktig pådrivare och ledare både på och utanför planen. Vi är glada för att han får chansen att fortsätta utvecklas i vår klubb, säger HIF:s akademiansvarige Jonas Ohlander, till klubbens hemsida.

Jakobs tre år yngre bror, Joel, lämnade i vintras TFF för att bli ungdomsproffs i Roma.