Trelleborgsklubbar får pengar

Idrott Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Vegard Wivestad,Grøtt
Genrebild.

TFF får över hundra tusen kronor när Svenska Spel delar ut årets gräsrotspengar.

Trelleborgsföreningar får på onsdagen del av årets gräsrotspengar.

Det är sjätte året i rad som Svenska Spel delar ut pengar till ungdomsidrotten i Sverige via sitt initiativ Gräsroten. Initiativet ger i år över 50 miljoner kronor till svenska klubbar, meddelar Svenska Spel i ett pressmeddelande.

På onsdagen delar Svenska Spel ut 8,5 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Skåne län, tack vare sina 121 508 supportrar, vilket är en supporterökning med 6,8 procent jämfört med förra året.

Totalt har 121 508 supportrar fördelat pengarna till 1 156 föreningar i länet.

Bland annat får Trelleborgs FF 110 109 kronor. FC Trelleborg får 15 627 kronor och IFK Trelleborg FK 10 278 kronor.

– Vi är en av Sveriges bästa klubbar på ungdomssidan och genom vår verksamhet ger vi unga möjlighet att utvecklas, inte bara som fotbollsspelare utan också som personer. Pengarna från Gräsroten är ett välkommet bidrag som hjälper oss att fortsätta utvecklas, säger Kristian Haynes, sportchef ungdom, till TFF:s hemsida om utbetalningen.

TFF är femma på listan över de skånska föreningar som får mest pengar. 1290 personer har valt att supporta TFF när de lägger sina spel.

Störst belopp i Skåne får Helsingborgs IF, 843 825 kronor, följt av Malmö FF, 804 038 kronor. Även Eslövs AI BTK och Landskrona Bois placerar sig före TFF.

Fotboll är den sport som får mest pengar i Skåne, följt av handboll, ridning och bordtennis.

– Ungdomsfotbollen är navet i svensk fotboll där många unga tjejer och killar får en förståelse för kamratskap och vikten av fysisk aktivitet. Svenska Spels engagemang och pengarna från Gräsroten är en viktig del i att fotbollsfamiljen i Skåne kan fortsätta att växa och utvecklas på både bredd- och elitnivå, säger Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll, i ett pressmeddelande.

Det är Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar i Gräsroten, när de lägger sina spel.