Annons

Trelleborgsföreningar skänkte över 20 000 kronor till Barncancerfonden

När Kuststaden och Palmstaden hade hemmapremiärer i helgen gick entrépengarna till Barncancerfonden. Nu har de räknat ut summan, det blev hela 22 291 kronor.
Handboll/innebandy • Publicerad 12 oktober 2018
Palmstadens IK och Kuststadens HK har inlett ett samarbete. Föreningarnas ordförande, till höger Magnus Österberg (PIK) och till vänster Christian Lienau Svensson (KHK).
Palmstadens IK och Kuststadens HK har inlett ett samarbete. Föreningarnas ordförande, till höger Magnus Österberg (PIK) och till vänster Christian Lienau Svensson (KHK).Foto: Tomas Nyberg

TA-sporten berättade för ett par veckor sedan att Palmstaden och Kuststaden skulle göra gemensam sak i samband med helgens hemmapremiärer. Det ekonomiska överskottet skulle skänkas till Barncancerfonden.

När de nu räknat ut summan står det klart att det blev hela 22 291 kronor.

Annons

– Det känns jätteskoj att vi kunde bidra med så mycket pengar. Både vi och Palmstaden är tacksamma för alla som hjälpte till att skänka pengar, vi vill tacka alla, säger Christian Lienau Svensson, i Kuststadens sportgrupp.

Totalt sågs båda matcherna av 853 åskådare. 591 såg handbollsmatchen i division tre i fredags kväll mellan Kuststaden och Helsingborg. 418 i hallen och övriga följde den livesändning på nätet som gjordes på matchen. Även intäkterna från det gick till Barncancerfonden.

– Vi har ju numera en egen kanal via Skåne-TV där våra matcher sänds, berättar Christian Lienau Svensson.

Även Palmstadens match i lördags sändes på nätet för första gången och ett 30-tal personer såg innebandymatchen i division två mot FBC Helsingborg på det sättet.

– Det blev två bra arrangemang och det är kul att det blev så bra respons. Vi vill bygga vidare på detta och kanske gör vi om det i början av nästa år, och då kanske med någon förening till. Det här har gett positiva vibbar, säger Christian Lienau Svensson.

Hans Kuststaden spelar hemmamatch denna helgen med, på lördagen mot Dalhem (16.00). Palmstaden har bortamatch på lördagen mot Engelholm.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons