Annons

Trelleborgare satte personbästa på SM

Tre skyttar från Trelleborgs Sportskytteklubb fick chansen att skjuta i junior-SM i luftgevär. För samtliga blev det en sporrande tävling inför framtiden.
Skytte • Publicerad 8 november 2018
Maja Andersson, 15 år, Anton Brunnberg 15 år och Felix Leufvenius, 19 år, var alla med i SM i luftgevärsskytte för första gången. Foto: Privat.
Maja Andersson, 15 år, Anton Brunnberg 15 år och Felix Leufvenius, 19 år, var alla med i SM i luftgevärsskytte för första gången. Foto: Privat.

När junior-SM avgjordes på Öckerö utanför Göteborg var tre skyttar från Trelleborgs Sportskytteklubb med. Maja Andersson, 15 år, Anton Brunnberg 15 år och Felix Leufvenius, 19 år, var alla med i SM för första gången.

– Det var väldig nervöst för dem men det skötte det hur bra som helst, säger tränaren Magnus Leufvenius.

Annons

Det var stående skytte från 10 meter som gällde.

Maja Andersson placerade sig bäst av trion. Hon blev 37:a efter att ha skjutit 379 av möjliga 400 poäng. Felix Leufvenius sköt personbästa, 361 poäng, och blev 57:a. Anton Brunnberg sköt 349 poäng och kom på 60:e plats. 165 skyttar var med och killar och tjejer tävlar mot varandra.

– Egentligen var det personbästa av dem allihopa eftersom de aldrig varit med i SM tidigare, säger Magnus Leufvenius.

– Ingen hade några större förhoppningar om att placera sig bra. Det viktiga var att vara med där och utvecklas. Och det var väldigt lärorikt för dem att se och få tävla mot de bästa skyttarna i Sverige. Att observera hur de andra skyttarna agerar och få se dem att skjuta fullt bredvid är oerhört nyttigt för dem, säger Magnus Leufvenius.

De har också chansen att få vara med i junior-SM några år till eftersom man är junior upp till 21 år i skytte.

– Man såg att de växte med uppgiften och det här kommer att sporra dem för framtiden, säger Magnus Leufvenius.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons