Annons

Trelleborg Pirates tog första segern i årets superetta

Det dröjde åtta matcher. Till slut fick Pirates ihop det. Under onsdagen tog laget sin första seger i basketens superetta när de slog Team 4Q på bortaplan med hela 74–92.
Basket • Publicerad 6 november 2019
Trelleborg Pirates fick äntligen vinna igen. Arkivbild.
Trelleborg Pirates fick äntligen vinna igen. Arkivbild.Foto: Mika Pirttinen

Efter sju raka förluster låg Pirates hopplöst sist i basketettan. Då kom till slut den efterlängtade segern. Borta mot bottenlaget Team 4Q från Helsingborg vann Pirates tre av fyra quarters och kunde äntligen resa hem med två poäng.

– Det tog ett tag, men vi lyckades grinda ut hela matchen och kom igenom med en vinst, säger Pirates lagkapten Pontus Nordlöf.

Annons

Efter att ha förlorat den andra quartern fick laget med sig poängen i början av den andra halvleken och kunde dra ifrån lite i en annars jämn match.

– Vi lyckades hålla så vi ledde nästan hela matchen, drog ifrån ett tag och sen kom de ikapp och sen lyckades vi dra ifrån i tredje perioden, säger Pontus Nordlöf.

– Matchen var nog slut när det var några minuter kvar.

Poängbäst i Trelleborgslaget blev unge Ibbe Klintman, som varit viktig under säsongen. 18-åringen gjorde 26 poäng och tog dessutom tolv returer. Även Tope Arikawe och Robert Buzuk var bra under matchen i Helsingborg och fick 19, respektive 18, pinnar på poängtavlan.

– Ibbe va glödhet i dag, han var riktigt bra för oss, och Robert hade också viktiga treor i både tredje och fjärde perioden. De hjälpte oss att dra ifrån, säger Pontus Nordlöf.

Segern innebär att Pirates lyfter, om än bara lite, från jumboplatsen i basketettan. Däremot har trelleborgarna flera matcher mer spelade än bottenkonkurrenten Bankeryd som är ny jumbo.

– Vi har ju Helsongborg (BBK) borta i samma hall om nästan fyra veckor, så vi kommer bara gå in i labbet igen på måndag och gå hårt på träningarna för att komma ikapp.

– Förhoppningsvis kan vi vända på det och vi har många matcher kvar nu i december och nästa år. Det känns som vi har fått ihop laget bättre nu, så det blir nog hur bra som helst, avslutar Pontus Nordlöf.

Basket, superettan

Team 4Q–Trelleborg Pirates 74–92 (19–23, 23–20, 12–18, 20–31)

Pirates: Ibbe Klintman 26, Tope Arikawe 19, Robert Buzuk 18, Mario Cooper 15, Calle Fransson 5, Zack Mohtashami 3, Pontus Nordlöf 2, Mikai Klintman 2, Daniel Ajuka 2.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons