Annons

Trelleborg Pirates förlorade Skånederby trots monsterupphämtning

Inför den sista quartern låg Pirates under med 13 poäng i lördagens bortamöte med Eos från Lund. Trelleborgarna stod för en stor upphämtning, men förlorade ändå i matchens sista minuter.
Basket • Publicerad 7 december 2019 • Uppdaterad 9 december 2019
William Svenonius (mitten) stod för en stark match och gjorde tio poäng för sitt Pirates. Men det räckte inte mot Eos från Lund.
William Svenonius (mitten) stod för en stark match och gjorde tio poäng för sitt Pirates. Men det räckte inte mot Eos från Lund.Foto: Björn Tengroth

– Det var en jämn match och en match vi skulle vunnit om vi gjort det vi gjorde i början. Vi släpper in för mycket i första halvlek och då är det svårt att komma tillbaka och vinna, berättar Pirates tränare, Jeremy Lou.

Unge Ibbe Klintman stod åter för en formidabel insats för Pirates. 18-åringen gjorde 23 poäng totalt och blev därmed bäst i matchen. Elva av dem kom i den sista perioden, där Pirates hämtade igen elva poäng.

Annons

– Ibbe är en osjälvisk och stabil basketspelare vilket gör att folk gillar att spela med honom och det gör att han utvecklas och får det lättare att lyckas, säger tränaren.

– I den sista quartern känner vi att vi inte har något att förlora och vi börjar sätta skotten vi missat tidigare. Vi hittar bättre lägen och öppnar upp spelet, fortsätter han

Men det hade behövts minst 13 poäng, i stället förlorade Pirates Skånederbyt med 95–97.

Ändå ett steg framåt för Pirates, som ligger trea från botten. Hemmalaget Eos är nämligen serieledare och har bara förlorat två matcher på hela säsongen.

– Förhoppningsvis kan vi ta med oss det vi gjorde i den sista quartern till när vi möter dem igen nästa helg.

Då väntar returmötet hemma i Söderslättshallen på tredje advent.

Basket, superettan

IK Eos–Trelleborg Pirates 97–95 (27–24, 32–23, 21–20, 17–28)

Pirates: Ibbe Klintman 23, Tope Arikawe 21, Justin Tuckson 15, Mario Cooper 12, William Svenonius, Pontus Nordlöf 9, Zack Mohtashami 3, Mikai Klintman 2.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons