Trelleborg HBK hade allting emot sig under lördagens match i handbollens division två. Men trots bortaplan mot en toppkonkurrent blev det storseger för handbollsklubben.
Handboll • Publicerad 8 december 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Det var egentligen HBK som hade ledningen genom hela matchen. I den första halvleken tog trelleborgarna tidigt ledningen genom två mål av Daniel Lindqvist.

Efter 30 minuter spelade hade HBK ledningen med 11–9. En ledning som skulle hålla hela vägen i mål.

I den andra halvleken kom det riktiga rycket och efter en reducering av Malmö först gick HBK upp till en sexmålsledning på bara åtta minuter.

Daniel Lindqvist gjorde flest mål för HBK i vanlig ordning, tätt följd av Filip Linde och Fredrik Zander som bägge gjorde fem mål var.

I och med skrällen befäster HBK sin placering precis ovanför nedflyttningsstrecket i division två, en poäng bakom Hultsfred HF.

Nästa vecka möter trelleborgarna bottenlaget Karlskrona på hemmaplan.