Annons

Tränarbytet ett lyft för Andreas Nilsson

Andreas Nilsson är tillbaka i Skåne och landslaget då Sverige möter Spanien i Malmö på onsdagen. I en intervju med Handbollskanalen berättar trelleborgaren att tränarbytet i hans ungerska Veszprem, varit ett lyft för honom.
Handboll • Publicerad 23 oktober 2018 • Uppdaterad 24 oktober 2018
Andreas Nilsson gör 12-8, till vänster Qatars Rafael Capote, under matchen i grupp D i VM i Frankrike i december 2017 mellan Sverige och Qatar.
Andreas Nilsson gör 12-8, till vänster Qatars Rafael Capote, under matchen i grupp D i VM i Frankrike i december 2017 mellan Sverige och Qatar.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Trelleborgaren Andreas Nilsson är tillbaka i landslaget. Den IFK-fostrade linjespelaren har bara spelat i två landskamper i år, dubbelmötet med Kroatien i mars då han skadade axeln och missade resten av förra säsongen.

Dessförinnan tackade han nej till EM i december eftersom han då var nybliven pappa. Han följde då Sveriges väg till final från teve.

Annons

Nu vill han visa framfötterna i onsdagens match mot Spanien i nya Euro Cup och ta en plats i den svenska truppen till VM i Danmark och Tyskland i januari.

Säsongsinledningen i hans klubblag Veszprem har varit speciell. Den 1 oktober fick Ljubomir Vranjes sparken som tränare. Spanjoren David Davis tog över efter svensken.

Men tränarbytet har varit ett lyft för linjespelaren Andreas Nilsson.

– Nu kör vi stenhårt på den spanska skolan vilket innebär mycket två mot två och en mot en där jag ska sätta mina spärrar. Spärrteknik och sådär har blivit mitt starkaste spel genom åren och därför blev det optimalt för mig att David kom in och införde det igen. Det är mitt favoritsätt att spela handboll på så jag trivs rätt så bra, säger Andreas Nilsson till Handbollskanalen.

Trelleborgaren har gjort 18 mål på de fem ligamatcherna och tio mål på dem fem matcherna i Champions League hittills denna säsong.

– Jag fick inte spela i början, men sedan ”Ljubo” lämnade har jag spelat 60 minuter i nästan varje match och det har gått jättebra, säger Nilsson till sajten.

Däremot har inte resultaten kommit ännu för Veszprem som bara är sexa i den ungerska ligan och femma i sin grupp i Champions League.

– Allting är nytt. Därför har det varit mycket träning och många timmar i hallen för att försöka sätta det. Men min erfarenhet säger mig att det tar några månader innan det sätter sig, så jag hoppas att klubben har tålamod, säger Nilsson till Handbollskanalen.

Trelleborgaren, som har spelat 118 landskamper, vill gärna spela VM i januari. De två landskamperna denna vecka är de enda innan VM-truppen tas ut. Sverige möter alltså Spanien i Malmö Arena på onsdagskvällen och på söndag väntar Österrike på bortaplan.

Sverige, Norge och Österrike är som värdar redan klart för EM-slutspelet 2020, liksom Spanien som regerande mästare. I stället för kvalmatcher spelar de fyra nationerna i stället Euro Cup där nationerna möts i dubbelmöten.

Matchen mot Spanien i Malmö Arena på onsdagen utmålas det till en revanschmatch, efter finalförlusten i EM-finalen i januari.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons