Tom Prahl blir pensionär i TFF

Sport Artikeln publicerades

Tom Prahl stannar i TFF – tills pensionen skiljer dem åt. Det står klart sedan TFF i går valde att förlänga tränarnas kontrakt till och med säsongen 2013.

TRELLEBORG. – De blir inte av med oss, säger Tom Prahl, 61 år.

Tom Prahl och Alf Westerberg är nöjda med gårdagen. Träningen på Vellinges konstgräs innebar inga nya skador. Samtidigt valde de att förlänga med TFF i ytterligare tre år.

– För min del är det väldigt bra, det är inte så många tränare som har möjlighet att träna ett allsvenskt lag efter att de fyllt 60 år, det är en utmaning, säger huvudtränaren Tom Prahl.

Även Alf Westerberg, 49 år, är nöjd med uppgörelsen.

– Klart det känns bra. Jag trivs bra med det här kompanjonskapet och vi har en proffsig spelartrupp, en vettig satsning och jag trivs med att jobba på den här nivån, säger TFF:s assisterande tränare.

Att de båda herrarna tröttnar på varandra ser de inte som någon risk.

– I grund och botten måste man ha samma värderingar och tala samma språk men samtidigt måste det finnas dynamik i konstellationen. Vi kan inte bara klappa varandra på ryggen, säger Alf Westerberg.

– Nu ska vi skälla på varandra hela året, kontrar Tom Prahl.

Det är en avslappnad duo som tar sikte på nya mål. Tom Prahl hoppas få avsluta sin tränarkarriär med en ordentlig skalp.

– Jag vill hålla kvar TFF på den här nivån och vara med och slåss om en topplacering, säger han.

Mycket talar för att tränaruppdraget i TFF blir Tom Prahls sista innan han går i pension.

– Det låter otroligt när man tittar på mig men så är det, konstaterar han.

Kollegan Alf Westerberg har dock för avsikt att fortsätta sin karriär även efter att duon Prahl/Westerberg splittrats.

– Jag kan nog inte gå i pension 2013, jag tror och hoppas jag kan vara fotbollstränare ett par år till efter det, säger Westerberg.

För TFF:s del innebär de nya kontrakten att de kan fortsätta bygga för framtiden med stabila tränare som grund. Något TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson är nöjd med.

– Vi trivs bra med varandra och vi har haft mycket framgång med att ha kontinuitet på våra poster. Deras bygge är långt ifrån färdigt, säger han.