Tillbaka i spel efter nästan ett år

Fotboll Artikeln publicerades
Furkan Motori är med igen och konkurrerar om en plats i TFF:s lag i Superettan.
Foto:Christer Thorell
Furkan Motori är med igen och konkurrerar om en plats i TFF:s lag i Superettan.

Trelleborgs FF:s mittfältare Furkan Motori gjorde på tisdagen efterlängtad comeback efter sin svåra knäskada.

Utsiktens BK–Trelleborgs FF 4–3 (0–0)

T: Zoran Jovanovic, Filip Andersson, Dennis Werngren.

Det blev planerade 45 minuter på fotbollsplanen när Furkan Motori gjorde sin första match på nästan ett år. TFF:s U21-lag förlorade dock bortamatchen mot Utsiktens BK, 3–4 (0–0), i den södra Superettan.

– Det blev ett olyckligt mål på slutet. Deras spelare kom fri och sköt förbi "Fritz" (Fredrik Persson), berättar Furkan Motori.

Förlusten var dock av underordnad betydelse den här gången. Det viktigaste var att Furkan Motori gjorde sin första insats i matchsammanhang sedan mötet med Syrianska den 2 maj 2016, då han slet av det främre korsbandet i sitt vänstra knä.

– För min del kändes det bra. Vi hade en ny uppställning och jag fick spela offensiv innermittfältare till höger. Det var lite nytt för mig, säger Furkan Motori:

– Det här var ett test för att känna på hur det känns. Det kändes faktiskt riktigt bra. Jag tänkte inte på skadan när jag var ute på planen.

När kan du vara aktuell för en A-lagstrupp?

– Det har jag varit sedan jag började träna för ett par veckor sedan. Det beror på hur det går på träningarna

Drygt elva månader var Furkan Motori borta från spel.

– Det är en lång rehabtid, men både jag och läkare och folk i TFF har sagt att det får ta sin tid i och med att jag är så ung. När jag var tillbaka skulle det vara 100 procent bra, inte 80 eller 90 procent, säger Furkan Motori.

Med den 21-årige mittfältaren utbytt blev det en riktig målexplosion i den andra halvleken. TFF låg under med 2–0 och 3–1, men hämtade in till 3–3 genom mål av Zoran Jovanovic, Filip Andersson och Dennis Werngren innan Utsikten avgjorde med ett par minuter kvar.