Thompson lämnar TFF – för allsvenskan?

Fotboll Artikeln publicerades
Roger Thompson lämnar TFF.
Foto:Claes Nyberg
Roger Thompson lämnar TFF.

Roger Thompson har nu bestämt sig för att lämna TFF. Och det ska finnas allsvenskt intresse för den kanadensiska försvararen, som bara startat åtta matcher i år.

Roger Thompson har för det mesta suttit på bänken i år. Därför vill han nu lämna TFF.

– Jag har trivts bra i Trelleborg. Men jag vill ta nästa steg i karriären, säger försvararen, som kom till TFF förra sommaren på ett korttidskontrakt.

Thompson skrev på ett ettårskontrakt i vintras, trots att andra klubbar var intresserade av honom.

– Den här säsongen har inte gått som jag tänkt. Det gick bra ett tag i våras och jag fick vara kapten men sedan blev det bänken igen. Jag tycker jag har jobbat hårt på träningarna, det är allt jag kan göra, men jag behöver vara på planen, säger Thompson, som fyller 25 år i december.

TA-sporten kan berätta att Gif Sundsvall var intresserat av backen i vintras och intresset ska kvarstå.

Enligt Thompsons agent, Mattias Eroglu, ska även ett annat allsvenskt lag visa intresse för Thompson, liksom två klubbar i Turkiet och en klubb i Schweiz.

– Helst vill jag stanna i Sverige och spela i allsvenskan, säger Thompson, som har gjort två säsonger i högsta ligan i Finland.

– Då hade det kanadensiska landslaget koll på mig, men nu har intresset svalnat lite när jag inte spelat alla matcher, så jag känner att jag är redo för nästa steg.

– Men jag har haft en härlig tid i Trelleborg och jag är glad att de gett mig chansen och jag har inget ont att säga om klubben. Jag kommer att ge allt i de två sista matcherna om jag får chansen, säger Roger Thompson, som kom in i 83:e minuten mot Varberg.

Kanadensaren har spelat 15 matcher i superettan, varav åtta från start.