TFF byter målvakt

Text: Jonas Jakobsson
Publicerad 8 oktober 2012 11.30 Uppdaterad 8 oktober 2012 11.30
Större eller mindre text

Trelleborg.
Han har inte stått i superettan sedan 16 maj. Men när TFF jagar viktiga poäng mot Landskrona Bois är Fredrik Persson tillbaka i målet.

Fredrik Fritz Persson vann målvaktskampen i våras framför Zlatan Azinovic och var förstavalet när superettan drog igång.

Han stod i de sju första matcherna men sedan gavs Azinovic chansen i bortamatchen mot Varberg.

Sedan dess har Fredrik Persson varit fast på TFF:s avbytarbänk. Även när Viktor Noring kom tillbaka från Malmö FF och Zlatan Azinovic lämnade TFF i augusti. Senaste matchen i superettan för Persson var 16 maj hemma mot Brage (1–1).

Sedan dess har han bara stått i tre halvlekar. I cupmatchen mot IK Frej (18 augusti) och i en halvlek i träningsmatchen mot Höllviken (17 juli).

Tränaren Anders Grimberg vill göra förändringar efter de två senaste matcherna där TFF släppt in nio mål, 1–5 mot Umeå och 0–4 mot Brommapojkarna.

– Vi har en konkurrenssituation på målvaktspositionen precis som på de andra platserna. Vi behöver göra förändringar i vårt försvarsspel inklusive målvaktsspel, och vi har en rutinerad målvakt som gör bra ifrån sig på träningarna, då är det min skyldighet att se över situationen, förklarar Anders Grimberg sitt val.

TA-sporten har sökt Fredrik Persson för en kommentar utan att lyckas.

Större eller mindre text75 läsare har reagerat på denna artikel

73% är glada

9% är likgiltiga

8% är nyfikna

9% är arga


Hur reagerar du på "TFF byter målvakt"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu