TFF föll mot jumbolaget

Text: Jonas Jakobsson
Publicerad 26 maj 2012 15.37 Uppdaterad 30 maj 2012 9.40
Större eller mindre text

Trelleborg.
TFF har det fortsatt tungt. Hemma mot jumbon Värnamo blev det förlust med 1–2 sedan bortalaget avgjort i 91:a minuten.

För andra matchen i rad tappade TFF viktiga poäng på övertid. Jumbon Värnamo lyckades ta sin första seger för säsongen när Sebastian Göransson gjorde 2–1 i 91:a minuten. Han sköt strax utanför straffområdeslinjen och skottet tog på TFF:s Magnus Andersson och ställde Zlatan Azinovic i målet.

– Skottet touchade Magnus och jag hamnade på fel ben. Det känns för jäkligt. Vi borde ha fått fyra poäng på de här två senaste matcherna, säger Zlatan Azinovic och avser att 2–1 blev 2–2 på övertid mot Varberg förra lördagen.

Efter en chansfattig första halvlek tog TFF ledningen i den 52:a minuten genom Magnus Andersson. Mattias Adelstam kom loss till höger och spelade snett inåt bakåt till Andersson som kunde rulla in bollen vid stolpen.

En kvart senare blev Magnus Andersson istället olycklig. Han tappade bollen på egen planhalva till Vlado Zlojutro som hittade Behar Ferizi som vände bort TFF-försvaret och sköt in 1-1 hårt upp i nättaket.

– Jag fick två spelare på mig och han som tog bollen gör det bra, suckar Magnus Andersson.

Med en kvart kvar att spela förändrades matchbilden totalt när Ibrahim Koroma blev utvisad. Domaren Antti Kanerva visade direkt rött kort till Koroma sedan han fällt Värnamos Jonathan Ring, precis utanför straffområdeslinjen.

– Jag lät honom skjuta och sedan ramlade jag så att jag fällde honom. Jag sparkade honom inte, säger Ibrahim Koroma.

Med en man mindre fick TFF det tufft på slutet. Zlatan Azinovic, som fick chansen i målet för andra matchen i rad, gjorde ett par bra räddningar sista kvarten. Den vassaste var den i 81:a minuten när han gjorde en fotparad på Aber Hasanis skott ett par meter framför mål.

Men efter Värnamos lite turliga mål i 91:a minuten blev TFF poänglöst.

Laget är kvar på 14:e plats och har bara vunnit en av nio matcher denna säsong.

– Vi vill inte vara i denna situation, jag vet inte vad som händer. Men vi har inget självförtroende och är osäkra med bollen, säger Ibrahim Koroma.

– Vi kan bara fortsätta att kämpa och vara positiva. Med lite flyt hade vi haft fler poäng, det kommer att vända, säger Zlatan Azinovic.

– Det känns klart tungt. Utvisningen fördärvar matchen för oss. Hade vi inte råkat ut för den tror jag att vi hade rett ut det, säger Hannu Sirviö, som coachade laget för fjärde matchen i rad.

Men till nästa match ska Alf Westerberg vara tillbaka från sin sjukskrivning.

Hur många av de skadade spelarna (tio spelare i truppen var indisponibla till Värnamomatchen) som är tillbaka till nästa match mot Landskrona Bois torsdagen 7 juni återtår att se.

Men TFF är i behov att ha alla spelare friska för att vända den negativa trenden.

TFF–Värnamo 1–2 (0–0)
Målen: 1–0 (52) Magnus Andersson, 1–1 (67) Behar Ferizi, 1–2 (91) Sebastian Göranssson.
Varningar, TFF: Dennis Melander (12), Sebastian Carlsen (57), Magnus Andersson (69).
Värnamo: Vlado Zlojutro (42).
Utvisning: Ibrahim Koroma (74)

TFF: Zlatan Azinovic– Dennis Melander, Tobias Mattsson, Ibrahim Koroma, Tobias Malm– Jonathan Asp (ut 78), Magnus Andersson, Sebastian Carlsen, Zoran Jovanovic– Andreas Grahm (ut 82), Mattias Adelstam.
Avbytare: Johan Nilsson Guiomar (in 78), Mohamed Ramadan (in 82), Rasmus Larsson, Adam Barchan, Fredrik Persson (mv).

Större eller mindre text214 läsare har reagerat på denna artikel

15% är glada

9% är likgiltiga

3% är nyfikna

72% är arga


Hur reagerar du på "TFF föll mot jumbolaget"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
 • avatar TrbgWerner  1 dag sedan
 • Är det fortfarande okej att satsa kommunala skattepengar på Vångavallen? Vi lär ju inte ha ett elitlag 2014.... Tycker ni fortfarande att jag dömer ut dem för tidigt? /Realisten
 • avatar Verne_und_Verner  1 dag sedan
 • Nä du är jätteduktig Werner...måste va skönt för dig att få rätt?
 • avatar TrbgWerner  14 timmar sedan
 • Tack för erkännandet! Och visst är det skönt att vara realist, synd bara att inte politikerna oxå är det...
 • avatar bla11  1 dag sedan
 • Rättvist resultat med tanken på spelarinsatserna, ingen kämparglöd...
 • avatar Manimama  1 dag sedan
 • Nu är man så j*vla pissed så jag måste skriva av mig...   Nu är det "pip" dax att styrelsen reagerar och för in lite nytänkande i TFF, in med en ny tränare som har gedigen erfarenhet, typ Jonas Thern, Anders Grimberg! Hannu kan vara kvar som assisterande, Alf har gjort sitt och kan hålla sig till undomsfotboll. Gör något NU för det är pinsamt dåligt. Det kommer inte bli någon topp placering i år, vi ska vara glada om vi är kvar i Superettan och då är det lika bra att satsa på spelare som vill spela i klubben. Sluta ha med spelare som Mattias Adelstam, Johan GN, och ta in nyförvärven el juniorer istället som vi kan ha någon nytta av i framtiden. Mattias A går fr pinsamhet till pinsamhet, hur "pip" kan han få 90 minuter idag, fattar inte det. Hans usla spel gör att vi aldrig kommer upp med laget. Ge Ramadan en chans istället. Hade jag varit tränare hade Johan GN inte spelat en minut efter Öster matchen. Att ta ett andra gult kort när man vet att laget redan är i en utsatt situation på backsidan gör man helt enkelt inte. Satsa istället på Martin C som gjorde ett bra inhopp och var mycket stabilare än både Johan och Tobias Mattsson.    Lite andra kommentarer: Zlatan var grym idag! Tycker att Fritz har varit mycket bra men efter Zlatans spel idag blir det svårt att inte ge honom chansen även nästa match. Kanske ska Fritz spela back 8-)   Magnus tyckte jag var ok idag trots missen vid 1-1, han försöker spela konstruktivt men där var ingen där framme som ville ha boll (Adelstam)... Sebastian C kommer bara bli bättre om han får mer speltid, se bara hur bra Zoran blivit efter mycket speltid. Ligger ofta rätt i banan så fortsätt ge honom chansen. Ibra's utvisning måste han ta! Dennis och Malm, var bra då de fick utrymme att gå upp i banan, synd att det var så sällan!
 • avatar Alexander Saccard  1 dag sedan
 • Vi behöver inte bara en ny tränare med nya fräscha idéer, vi behöver två-tre spelare som går rakt in i en startelva. Minst en innermittfältare (kanske två eftersom Magnus sitter på utgående) och en anfallare som vet var målet står.
 • avatar Douglas Lito  1 dag sedan
 • "pip"? Det är ingen amerikansk sitcom du skriver manus till.
 • avatar brisslan  1 dag sedan
 • Div. 1 Nästa!
 • avatar Fredrik Nilsson  1 dag sedan
 • Finns det ord för att beskriva hur dåligt de spelade idag? P14 har gjort bättre ifrån sig. Adelstam och Grahm var FRUKTANSVÄRT dåliga! De rörde sig inte överhuvudtaget och när de väl gjorde det så var det fan inte bra. Stod stilla max 5m ifrån varandra. SORGLIGT!!! 
 • avatar daniel andersson  1 dag sedan
 • Snart ingen elitidrott kvar i Trelleborg. Allt upp till Pingvin nu. Trelleborgsrna är ändå inte på matcherna så det är kanske inget vi kommer att sakna.
 • avatar Alexander Saccard  1 dag sedan
 •  Sen kan man ju kanske förstå att det inte är så jävla roligt att gå upp och se sitt favoritlag få den i röven mot seriejumbon på hemmaplan. Publiken har ju bara ett sätt att protestera mot vansinnet och det är med fötterna.
 • avatar Ryttan  8 timmar sedan
 • Finns det någon styrelse i TFF, när tänker den i så fall börja göra sitt jobb?
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu