TFF tappade ledningen

Text: Jonas Jakobsson
Publicerad 16 maj 2012 18.45 Uppdaterad 16 maj 2012 23.15
Större eller mindre text

TFF.
TFF fick bara en poäng hemma mot Brage, 1–1, trots att TFF var det bättre laget.

Ett fall framåt. Men ändå ingen seger. Trots att TFF var det bättre laget fick de nöja sig med en poäng hemma mot Brage, 1–1 (1–0).

– Vi är väldigt besvikna. Vi hade bra driv i vårt passningsspel, kanske det bästa vi tagit fram denna säsong och vi hittade ytorna vi ville. Synd att vi inte kunde knyta till det, säger Hannu Sirviö, TFF:s assisterande tränare som hade huvudansvaret för andra matchen i rad då Alf Westerberg är sjukskriven.

TFF tog kommandot i matchen och Mattias Adelstam gav laget ledningen i den 37:e minuten. Andreas Grahm hoppade högt och vann en nickduell och fick fram bollen till Adelstam som rusade i djupet. Adelstam hann precis före Brages utrusande målvakt Gerhard Andersson och kunde rulla in bollen.

TFF fortsatte att kontrollera händelserna men i 67:e minuten kom en kalldusch då Robbin Sellin kvitterade för Brage efter ett långskott från cirka 25 meter. Sellin hade blivit inbytt bara 32 sekunder tidigare och blev poängräddare för Borlängelaget i sin första kontakt med bollen.

Trots att det bara blev en poäng lyckades åtminstone TFF föra spelet, något de inte alltid klarat av på hemmaplan, och TFF var närmast segern.

– Det var mycket som föll på plats idag, framförallt drivet i vårt passningsspel. Efter deras mål fick vi inte igång spelet lika bra, säger Hannu Sirviö.

Han lät Thiago Pinto Borges spela från start. Brasilianarens blott andra match från start sedan han kom inför förra säsongen.

Thiago var aktiv under matchen och frågan är om han egentligen inte blev målskytt. I matchens 13:e minut sköt han ett hårt skott utanför straffområdet, bollen tog i underkanten av ribban och studsade ut.

– Jag såg det inte själv men alla säger att bollen var inne, säger Thiago.

– Hade vi haft målkameror är det frågan om inte bollen hade bedömts som inne, säger Hannu Sirviö, som var nöjd med Thiagos insats på högermittfältsplatsen.

– Han tog chansen. Han har inte spelat på länge men visade att han är skicklig. Jag valde honom i startelvan framför Sebastian Carlsen eftersom han är skicklig på att utmana en mot en, och kändes som rätt spelartyp för den här matchen, och det var han, berömde Hannu Sirviö.

– Det var roligt att få chansen och jag tycker att det gick bra. Synd att vi inte vann, säger Thiago om sin första 90-minutersmatch i TFF-dressen.

– Vi kontrollerade spelet och borde ha gjort fler mål, konstaterar brassen.

Bland annat serverade han Andreas Grahm en kvart från slutet när han tog sig fram till vänster i straffområdet. Han spelade snett inåt bakåt till Grahm som sköt men inte fick riktig träff och Brages målvakt Gerhard Andersson kunde sträcka ut och få fingerspetsarna på bollen. Han släppte retur men den hann Bragebackar fram till innan Mattias Adelstam som störtade fram.

Thiago fick även ett skottläge i straffområdet tre minuter före slutet men bollen studsade när den kom till honom och han sköt över.

Degerfors besegrade Värnamo på onsdagskvällen och nu är TFF trea från slutet i superettan. Endast en seger och bara fem poäng på sju matcher.

– Det är bara att borra ner huvudet och köra vidare. Vi får ta med oss passningsspelet och att vi visar bra jävla anamma idag. Kan vi ha denna nivå i fortsättningen kan det säkert vända, säger Dennis Melander.

Redan på lördag väntar Varbergs Bois på bortaplan för TFF.

Trelleborgs FF–Brage 1–1 (1–0)
1–0 Mattias Adelstam (37), 1–1 Robbin Sellin (67).
Publik: 1 140.

Större eller mindre text91 läsare har reagerat på denna artikel

44% är glada

1% är likgiltiga

1% är nyfikna

54% är arga


Hur reagerar du på "TFF tappade ledningen"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • avatar Naaw88  7 timmar sedan
  • ut med tränarna nu va? satsa på något helt nytt istället
  • avatar straycats  6 timmar sedan
  • ja ett nytt lag
  • avatar Sini Panini Ala  1 vecka sedan
  • De e så typiskt folk, så fort de går dåligt så e de automatiskt tränarnas fel, TFF har skador på skador på skador, dom har otur en jävla rejäl otur, hur kul e de o skifta backlinjen hundrafemitelva ggr?? Tränarna gör nog sitt bästa me de dom har att tillgå o de räcker nt alltid, sen hjälper de heller inte att trbgarna sviker o klagar titt som tätt..Lite positivitet o optimism räcker för o stärka..Heja TFF
  • avatar Alexander Saccard  1 vecka sedan
  • Skitprat. Man har inte otur i två säsonger. Det handlar heller inte om skador på backarna som så ofta påstås. Det handlar om att TFF helt enkelt inte producerar tillräckligt mycket framåt. Åtta mål framåt på sju omgångar där fyra av de målen kom i samma match är helt enkelt inte tillräckligt bra när man spelar i en serie under den man spelat i de senaste åren.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu