West Bromwich kan spela på Vångavallen

Text: Martin Falkenby
Publicerad 9 maj 2012 23.57 Uppdaterad 12 maj 2012 10.10
Större eller mindre text

Fotboll.
West Bromwich kommer till Skåne. TFF har fått en förfrågan att möta Premier league-laget på Vångavallen 24 juli.
– Jätteintressant, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall.

West Bromwich laddar upp i Skåne inför kommande säsong. Premier league-klubben möter Malmö FF den 19 juli under sitt åtta dagar långa läger. Den engelska klubben från West Midlands söker en motståndare till för match 24 juli och det är där TFF kommer in i bilden.

Men TFF är bara en reservplan.

Bertil Olsson, fotbollsprofil i Trelleborg och den som fått West Bromwich att förlägga sitt läger till sydvästra Skåne, säger att FC Köpenhamn ligger närmast till hands för den andra matchen.

– Allt avgörs om FCK klarar att vinna ligan. Gör man det är laget direktkvalificerat till Champions league och behöver få internationell matchning. Tvingas FCK kvala till Champions league är man mitt i kvalet när West Bromwich är på läger, säger Bertil Olsson.

Det är där TFF kommer in. Mattias Kronvall är försiktigt optimistisk.

– Spontant är det jätteintressant. Det är en Premier league-klubb med Jonas Olsson i laget och där Roy Hodgson just varit manager, så det finns svensk anknytning. Vi har fått en förutsättningslös förfrågan.

Vad avgör?

– Vi får se på detta.

– Dels handlar det hur det påverkar oss sportsligt och dels ekonomiskt; hur intresserade är folk att komma och titta på en match mot West Bromwich.

Sportsligt handlar det om en träningsmatch en tisdag mitt emellan borta­matcherna i superettan mot Ljungskile på lördagen och Ängelholm på söndagen.

Ekonomiskt pratar Mattias Kronvall om runt 3 000 åskådare för att evenemanget ska bära sig.

– Att få se TFF mot ett Premier league-lag borde attrahera. Men vi ska beakta också att vi är mitt i semestrarna och frågan är hur det inverkar. Samtidigt har vi inte någon hemmamatch mellan 1 juli och 6 augusti.

När bestämmer ni er?

– Vi ska ta upp frågan på tisdagens styrelsemöte. Då kommer vi fatta någon form av beslut, säger Mattias Kronvall.

Bertil Olsson har lockat brittiska klubbar som Ipswich, Grimsby, Luton och Sheffield Wednesday till Vångavallen, liksom franska Rennes när Kim Källström och Andreas Isaksson spelade i klubben.

– Jag har alltid drömt om att få en Premier league-klubb till Trelleborg. Jag hoppas att TFF kan få ekonomi i det, säger Bertil Olsson.

Större eller mindre text34 läsare har reagerat på denna artikel

74% är glada

18% är likgiltiga

6% är nyfikna

3% är arga


Hur reagerar du på "West Bromwich kan spela på Vångavallen"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • avatar bronxbenny  1 vecka sedan
  • Skulle 3000 trelleborgare ta sig till Vångavallen för att se WB? Inte troligt.
  • avatar Sini Panini Ala  1 vecka sedan
  • Varför inte?? Är man fotbollsintresserad så e de kul me lite internationell fotboll, vf så negativ??
  • avatar bronxbenny  1 vecka sedan
  •  Ja, mig behöver du inte övertyga. Jag lär se matchen. Men om det är något jag lärt mig under mina 30 år som TFF:are så är det att det krävs något speciellt för att genomsnittstrelleborgaren ska orka ta sig till Vångavallen. Blir genomsnittstrelleborgaren dessutom tvungen att betala för underhållningen, ja du, då räcker inte ett för de flesta anonymt engelskt lag till. OM matchen blir av lär det vara de gamla vanliga som dyker upp, dvs runt 1300 pers. Kanske tom färre eftersom jag gissar att årskortinnehavarna lär få betala för sig de också...
  • avatar Mattias Borglin  1 vecka sedan
  • Hade varit skitkul !
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu