Ny förlust för TFF

Text: Martin Falkenby
Publicerad 30 april 2012 20.18 Uppdaterad 2 maj 2012 12.31
Större eller mindre text

Fotboll.
Tredje målet på fyra matcher. Men Kristian Haynes blev inte matchhjälte den här gången heller.
TFF föll med 1–3 (0–1) mot Halmstads BK på Örjans vall.

– Vi måste vara rakare i vårt spel, säger lagets ende målskytt den här säsongen.

Det var ett möte mellan två lag med färska allsvenska meriter. Halmstad, något av en slagpåse i förra årets allsvenska, mot TFF som var elva poäng bättre på nedflyttningsplatsen ovanför.

Medan Trelleborgs stomme är kvar har Halmstad byggt nytt. På måndagskvällen fick HBK betalt för sitt resliga nybygge.

1–0 av Johnny Lundberg på nick efter hörna i mitten av första halvlek och 2–0 på nick av Mikael Boman efter hörna strax efter paus.

Särskilt det andra målet såg märkligt ut då Boman helt ostörd fick gå upp och nicka in bollen via ribban.

– Vi hade bra bevakning på tre av deras nickstarkaste spelare. Han (Boman) var den fjärde. Tyvärr saknade vi våra bästa huvudspelare, säger Kristian Haynes och räknar upp Yousef Fakhro, Fredrik Jensen och Yousef Fakhro.

– Vi räcker inte till mot Halmstads batteri i luften. Målet kom från en yta som är oskyddad, men det är nio meter ut och det krävs en bra träff för att göra mål, tyvärr fick han det, säger tränaren Alf Westerberg.

Spelmässigt var TFF bra med i början av matchen. Magnus Andersson missade ett bra skottläge rakt framför mål och Andreas Grahm var hårfint offside två gånger om i rena frilägen.

När Grahm fälldes kvarten in i andra halvlek lyfte Kristian Haynes frisparken läckert i mål via stolpen. Reduceringen gav TFF luft under tyngda vingar.

– Vi fick självförtroende efter målet. Var rakare i vårt spel, tydligare och bättre. Vi borde vara där redan från början, men fotboll är ett mentalt spel. Halmstad blev oroliga när vi fick vårt mål, säger Haynes.

Ett bra kontringsläge slarvades bort. Kort därpå utökade Halmstad ledningen.

Därmed står TFF kvar på den poäng som bärgades mot Ängelholm i premiären.

– Vi hade behövt en riktigt bra start med tanke på vad som hände förra säsongen. Tyvärr har vi med oss den ryggsäcken. Det är samma visa igen.

Vi kom ändå väl förberedda till den här säsongen. Tyvärr är vårt eget spel problemet, säger Kristian Haynes.

TFF kom till Örjans vall med en diamantformad 4-4-2-uppställning. Haynes tror att det kan vara en väg mot en snar seger.

– Med fyra mittfältare får vi fler uppspelslägen från backlinjen. Vi blir mer kompakta och det handlar nu om att få trygghet och att vi känner oss bekväma. När vi hittar drivet i spelet igen kan vi skifta tillbaka, säger Haynes.

– Jag tvivlar inte på vår kapacitet. Det gäller att öka närvaron i det vi gör. Vi har sett att vi kan när vi får ett mål med oss, den känslan av att bara köra måste vi ha med från början.

Det stora problemet är skadorna i backlinjen och alla förändringar i försvarsuppställningen. Mot Halmstad tvingade Tobias Mattsson utgå efter paus.

Samtidigt händer förvånansvärt lite på offensiv planhalva.

– Vi skapar ingenting. Vi måste vara rakare i vårt spel. Jag tror det har med självförtroende att göra. Halmstads forwards gick rakt på mål, det kan vi lära oss av, säger Haynes.

Tuomo Turunen var bäste back och fick slita hårt när hemmalaget satte tryck.

– Det var en tuff match för oss försvarare. Halmstad var bra i boxen, deras anfallare jobbade bra och tog mycket löpningar.

Är superettan tuffare än du trodde?

– Det är mer fysiskt. I allsvenskan är spelarna mer taktiska och tekniska. Men vi måste ta tre poäng mot Umeå.

Kristian Haynes håller med.

– Vi vet att det blir tuffare att resa sig ju längre det dröjer innan första segern kommer.

Större eller mindre text133 läsare har reagerat på denna artikel

14% är glada

11% är likgiltiga

1% är nyfikna

75% är arga


Hur reagerar du på "Ny förlust för TFF"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
 • avatar Sini Panini Ala  1 dag sedan
 • När ska Zlatan få stå??
 • avatar Alexander Saccard  1 dag sedan
 •  Med tanke på att Fritz varit bäste TFF-are både mot Jönköping och Halmstad så känns det väl inte som att det är läge att sätta den enda som faktiskt presterar på bänken, eller hur?
 • avatar Sini Panini Ala  1 dag sedan
 • Absolut har Fritz vatt hyfsad men varje gg mannen ska göra nåt blir man orolig, o de hjälper inte direkt att backlinjen ibland står o sover..Sen undrar ja vf inte brassen får spela..
 • avatar Alexander Saccard  1 dag sedan
 • Nja, jag måste säga att jag är ganska trygg med Fritz i Superettan. Han är en fullt okej SE-målvakt och i mina ögon ett bättre val än Zlatan. Fritz har först och främst massor av rutin och sen så styr han sitt försvar på ett sätt som varken Zlatan eller Noring gör. Däremot håller jag med om att försvaret är darrigt. Hela laget är darrigt, Fritz är den enda som presterar. Thiago är skadad för närvarande men det spelar egentligen ingen roll eftersom han inte håller. Att han fortfarande finns med i truppen är lika förvånande som att Zoran Jovanovic gör det.
 • avatar TrbgWerner  1 dag sedan
 • Ni som läste mina inlägg ang läktarbygget och tyckte jag dömt ut TFF, kanske kan tänka om. Eller är det fortfarande för tidigt? Tror inte jag kan omvända er, ni tycker säkerligen likadant när laget ligger på nedre halvan nästa år men då i div 1. Nej, satsa de pengarna, 110 mille, på något vettigare!
 • avatar DogWisper  1 dag sedan
 • Småklubbsgalan i folkets park var en trevlig tillställning. Nästa år deltar TFF också.
 • avatar Alexander Saccard  1 dag sedan
 • Jag noterar med avsmak den illa dolda skadeglädje som uppvisas i kommentarerna. Tycker ni verkligen så illa om Trelleborgs FF?
 • avatar TrbgWerner  1 dag sedan
 • Nej det gör inte jag i vart fall. Klart jag vill att de lirar i allsvenskan. Men vi måste vara realistiska, det är för mycket pengar helt enkelt....som hade gjort bättre nytta på 110 andra platser... Istället för 110 mille på ett ganska osäkert kort........
 • avatar Alexander Saccard  15 timmar sedan
 • Jag skrev nyss ett långt inlägg vari jag hävdade att det fanns andra ställen där kommunen kunde spara in pengar, förslagsvis den huvudlösa invandringen som till skillnad från arenabygget inte är en engångskostnad. Det inlägget fick inte ligga ute länge innan TA fick panik och tryckte på radera. Därefter skrev jag ytterliggare ett liknande inlägg som också raderades. Och ytterliggare ett. Och ytterliggare ett. Detta är inlägg nummer fem. Mycket mycket svagt att reflexmässigt radera underbyggd argumentation enbart för att den innehåller kritik mot den förda invandringspolitiken och de kostnader den medför. Det är tydligt att yttrandefriheten inte är mycket värd om man ifrågasätter "fel" kostnader.
 • avatar JoseeMourinho  18 timmar sedan
 • Behar hade krossat Trelleborgs FF. Teknisk fotboll slår tjongbollar vilken dag som helst.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu