Kylslagen TFF-premiär

Text: Jonas Jakobsson
Publicerad 6 april 2012 16.49 Uppdaterad 12 april 2012 10.35
Större eller mindre text

Trelleborg.
Det blev 1–1 i premiären i superettan mellan TFF och Ängelholms FF.

Det blev en kylig TFF-premiär. Rena vintervindarna och "bara" en poäng mot Ängelholm, 1–1 (1–0).

– Jag känner besvikelse. Totalt skapar vi för lite och vi är för passiva i andra halvlek, sa TFF-tränaren Alf Westerberg.

TFF är favorittippade i superettan. I den första halvleken i premiären mot Ängelholm visade laget att det finns fog för det. Den andra halvleken var däremot inte av tillräckligt bra kvalité.

– Vi tappar boll alldeles för enkelt i andra halvlek, sa Westerberg efter den oavgjorda premiären på Vångavallen.

TFF fick en bra start. Efter en kvart gjorde Kristian Haynes säsongens första TFF-mål. Ängelholms målvakt Matt Pyzdrowski missade en utboxning. Bollen hamnade hos Haynes nära mål, han vände om och sköt, bollen hade inte mycket fart men tillräckligt mycket för att rulla över mållinjen.

– Det var lite tur att den gick in. Jag tror den studsade på någons ben innan den gick in. Jag trodde att vi skulle växa efter målet, vi var bättre än dem i första men andra målet kom inte, det var synd, säger Kristian Haynes.

TFF hade kontroll på matchen i första halvlek. Efter en halvtimmes spel var bollen på mållinjen två gånger om då Mattias Adelstams hörna höll på att skruva sig in i mål direkt vid första stolpen men Pyzdrowski räddade, returen gick rakt ut, Haynes nickade men då var en Ängelholmsförsvarare på rätt plats.

Utöver det skapade TFF inte de vassa målchanserna trots spelövertaget.

– Våra ytterbackar måste kliva på mer och vi ska ha ett högre passningstempo. Nu blev det i huvudsak i omställningsspelet som vi skapade möjligheter, sa Westerberg.

Men när andra halvlek startade var Ängelholm mer aggressiva än TFF-spelarna. Och åtta minuter in i halvleken kvitterade förre TFF-spelaren Björn Westerblad när han fick stå fri vid straffområdeslinjen och kunde ta hand om bollen sedan den nickats bort efter en hörna.

– Jag blir lite konfunderad över att de fick göra mål så enkelt, det kändes billigt, sa Westerberg.

Det var först sista kvarten som TFF skapade chanser igen. Bästa läget att avgöra matchen fick Mattias Adelstam i andra övertidsminuten när han helt plötsligt fick bollen fri framför mål, men Matt Pyzdrowski var snabbt ute och räddade.

– I slutskedet av matchen har vi den aktivitet och rörelse som krävs, sa Alf Westerberg.

Han tog ut en startelva först dagen innan premiären, han valde spela med Magnus Andersson på mitten och Tobias Mattsson bredvid Tuomo Turunen på mittbackspositionerna.

– Vi behöver Magnus tvåvägsspel på mitten för att vinna boll. Tobias har gjort en gedigen försäsong. Backlinjen fungerade bra idag. Förutom målet skapar de ingenting, sa Westerberg.

Nästa fredag ställs TFF mot ett nytt förmodat topplag, Öster borta.

– Vi ska spela mer efter backen än vad vi gjorde idag, ansåg Kristian Haynes.

– Nu är vi igång i alla fall. Det är skillnad på träningsmatcher och tävlingsmatcher. Vi ska försöka ha ett högre passningstempo och bli bättre på att bygga nerifrån, det har vi gjort framgångsrikt tidigare, sa Haynes.

Större eller mindre textLäsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
 • avatar ssstefan  3 veckor sedan
 • Hur kan Westwrbweg påtala att ÄFF endast hadde målet. Det bevisar att han inte är den tränaren som han vill vara en pajas. TFF var bäst i första och ÄFF bäst i andra. När vi andra tränade med boll mot garageporten sprang Jensen ner porten
 • avatar DogWisper  3 veckor sedan
 • Bedrövligt! Inte en målchans, 1-0 på en målvaktstavla. Det här går inte, Westerberg måste avgå!
 • avatar trogentff  3 veckor sedan
 • Starkt att kräva Alfs avgång efter 1 match. Det visar ju bara hur mycket du kan om fotboll...... Sluta gnäll och börja tänka lite positivt istället. Vi har spelat en match och folk gnäller som om vi slogs om överlevnad.
 • avatar DogWisper  3 veckor sedan
 • Och alla ni som tänkte positiv hela förra säsongen. Hur mycket hjälpte det?
 • avatar trogentff  1 dag sedan
 • O det hjälpte o gnälla som alla ni gjorde????
 • avatar Observant  3 veckor sedan
 • Ja, vad ska man säga. Både TFF och MFF menar experterna ska gå som tåget genom respektive serie. Så springer de på pumpen direkt, 1-1 och 0-5 så var det med de experttipsen. Hur f-n vore det om lagen spelade matcherna först och resultaten bestämdes efter matcherna och inte innan.
 • avatar maximalen  3 veckor sedan
 • ängelholm är ju bäst
 • avatar superittan  1 dag sedan
 • 1510 åskådare, jo om man räknar alla oanvända sponsorbiljetter och alla övriga medlemmar i TFF så blir siffran kanske rätt! Barbro, gnäll inte på oss Trelleborgare när matcherna spelas 17:00 en storhelg......det är nackdelen när TV får ensamrätt!! Ni har sålt kakan till TV och då är det förbannat svårt att äta den sen. Nä, nu hoppas jag på en uppryckning från lagets sida, spelet man hade första kvarten är godkänt det andra inte! BTW ska man boka in Vångavallen på midsommarafton, eller?!?
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu