TFF värvar Peter Abelsson

Sport Artikeln publicerades

TFF fortsätter förstärka inför den allsvenska säsongen. På måndagen blev det klart att Peter Abelsson återvänder till klubben. "En riktigt bra back med fantastiskt huvudspel", säger klubbdirektör Lasse Larsson.

Peter Abelsson och TFF är överens om ett tvåårskontrakt. Därmed är mittbacken tillbaka i den klubb där han fick sitt genombrott och där han tillbringat sex säsonger 1999-2004.

- Han är en fin ledartyp, är en allround försvarare med bra huvudspel och därmed viktig på fasta situationer, sa tränaren Tom Prahl när TA-sporten för ett par veckor sedan avslöjade att affären var nära.

Peter Abelsson är en av Prahls favoritspelare. Han var med i MFF:s guldlag 2004 och följde med Prahl till Viking Stavanger 2007. Det senaste året har Abelsson haft knäproblem.

- Det ska inte vara några problem. Peter har kört rehabträning och vi räknar med att ha honom tillgänglig under de kommande två säsongerna, ja kanske fler än så, säger Lasse Larsson.

Hur väl står sig mittbacksparet Peter Abelsson och Rasmus Bengtsson med allsvenska mått?

- Det står sig riktigt riktigt bra.

Nyförvärvet, som tränade med laget på måndagsförmiddagen, ses som ersättare för Jens Sloth som drabbats av testikelcancer.

- Vi kan inte räkna med Jens under 2009. Kan han spela i år är det en rejäl bonus, säger Lasse Larsson.

TFF har sedan tidigare värvat Daniel Jovanovic och Zoran Jovanovic, båda offensiva tillskott från IFK Malmö. Marcus Falk-Olander har lånats in från Elfsborg, i första han som ersättare för långtidsskadade mittfältaren Jonas Bjurström.

Forwarden Joakim Sjöhage har lånats in från Brann och där har TFF option på att köpa loss honom.