TFF vann trots skador på radarpar

Fotboll Artikeln publicerades
TFF:s damer fortsätter vinna. Arkivbild.
Foto: Björn Gustavsson
TFF:s damer fortsätter vinna. Arkivbild.

I Viktoria Person och Elin Engbe har Trelleborgs FF ett sylvasst radarpar i anfallet. Båda gick ut skadade efter en halvtimme mot LB07, men TFF kunde vinna matchen ändå.

– Hade inte Vicky (Persson) fått känning så hade vi nog gjort fler mål, säger tränaren.

Det var en blåsig tillställning på Vångavallen när TFF tog emot LB07:s U19-lag under söndagsförmiddagen. Men solen sken, och det gjorde Viktoria Persson också. Anfallsstjärnan har varit skadad en tid, men tränat i veckan. I en omställning gick den snabbe Persson rakt igenom gästernas försvar och satte TFF:s första mål.

– Hade inte Vicky (Persson) fått känning så hade vi nog gjort fler mål, säger TFF:s tränare, Hans Malmgren.

Efter en halvtimme spelade blev dock TFF av med bägge sina anfallare. Viktoria Persson fick en problem med baksidan lår, och Elin Engbe hade problem med en vad.

– De som kommer in gör det bra men vi saknar lite speeden. Vi kör på och det var en bra match där de inte skapar så jättemycket på oss. Har vi flyt så ska vi göra lite fler mål, säger Hans Malmgren.

Trots avbräcken vann alltså TFF. Annelie Nilsson avgjorde med sitt 2–1-mål innan paus. Även det genom en omställning där Emy Alerskans i målet räddade skott och satte igång spelet snabbt vilket gav TFF två mot två-läge

– Vi tog fjärde raka här nu. Det är viktigt att vi behåller den här vinnarmentaliteten, det känns bra och vi får utdelning för det vi gör på träningen. Enda orosmomentet är Viktoria Perssons baksida, säger Hans Malmgren.

Nästa vecka väntar genrepet inför seriestarten. Då ställs TFF mot FC Rosengårds U19-lag, med förhoppning om att ha anfallsparet, i form av Viktoria Persson och Elin Engbe, tillbaka.

– Jag tror bägge kan vara med nästa vecka, men man är alltid lite rädd. Det är poängspelare som vi blir utan och det är aldrig roligt, säger tränaren.

TFF–LB07 U19 2–1 (2–1)

TFF: Viktoria Persson, Annelie Nilsson.