TFF utspelat av skräckmotstånd

Sport Artikeln publicerades

TFF jagar poäng. Ingenting talade för att den skulle komma mot skräckmotståndaren Örebro på spökstadion Behrn Arena. Det gjorde den inte heller. ”Vi måste lyfta våra huvuden”, sa lagkaptenen Dennis Melander efter 0–2-förlusten.

TFF är borta på bortaplan. Efter fem raka matcher utan poäng åkte laget till Örebro, Trelleborgs svåraste allsvenska motståndare. På bortaplan har det inte blivit en enda seger på 14 allsvenska försök. I går var man inte nära att vända den tunga Örebrotrenden.

– Jag skiter i statistiken. Den visar bara hur svår match det här var. Men skulle vi bara lita till statistiken skulle vi lika gärna kunna strunta i att spela, sa Dennis Melander.

I första halvlek såg det nästan ut som laget gjorde just det. Örebro var bättre i allt.

Typiskt för Trelleborgs motgångssäsong var att laget släppte in båda målen på fasta situationer. En hörnvariant som Roni Porokara nickade in vid bortre stolpen efter 21 minuter. Sedan en frispark av Samuel Wowoah från närmare 40 meter som slank in vid Viktor Norings högra stolpe efter en halvtimmes spel.

Målen kunde förhindrats med bättre skärpa, men spelmässigt var förlusten solklar. Serietrean Örebro bollskickligt, metodiskt och sylvasst. Trelleborg trögt och trubbigt, med endast två skott mot mål under hela matchen.

– Vi kunde ha släppt in fler mål och vår oförmåga att skapa chanser är tydlig, sa tränaren Tom Prahl som försökte hitta en lösning på de offensiva problemen genom att flytta upp Magnus Andersson som spetsforward.

– Vi gjorde en tydlig analys efter senaste matchen. Vi hade bollen 32 gånger på AIK:s sista tredjedel utan att få till någon farlighet. Vi har haft svårt att få fast bollen sedan Fredrik Jensen försvann.

Vad gav försöket?

– Idag gav det ingenting, därför bytte vi i paus. Med Fisnik Shala på topp fick vi entusiasm och vårt anfallsspel blev lite bättre, men vi var lika tandlösa när vi fick avslutningslägen.

Uppryckningen efter paus blev kortvarig. TFF tryckte på och skapade några hörnor.

Örebro fick utrymme att kontra och visade upp konsten att spela snabbt omställningsspel med rätt löpningar och rätt passningar i rätt lägen. Viktor Noring fick revansch två gånger om för sitt misstag i första halvlek, men då var förlusten redan ett faktum.

Dennis Melander hoppas att det snart vänder.

– Vi har en stor avsaknad av självförtroende. Efter en misslyckad passning ser det ut som om vi drabbats av världens undergång. Men vi är inte Real Madrid! Vi får slå bort en passning då och då. Om huvudet blir tyngre och tyngre så är det inte lätt att vända. Vi måste få en mer avslappnad känsla.

Snart är allsvenskan halvvägs och Tom Prahl söker fortfarande rätt uppställning.

– Vi blir tvingade till det här. Allt bottnar i att vi måste plocka med backlinjen. Vi tar spelare som vi behöver på annat håll, jag vill inte använda Haynes som vänsterback.

Ni har inget bortaspel, vad krävs för att ni ska hitta rätt?

– Det kan jag inte svara på. Vi måste vinna för att hitta något slags samband, sa Tom Prahl.