TFF utspelade på Vångavallen

Fotboll Artikeln publicerades
Sundsvalls Linus Hallenius har här gjort 1-3 i den 40:e minuten under måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Trelleborgs FF och GIF Sundsvall på Vångavallen.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Sundsvalls Linus Hallenius har här gjort 1-3 i den 40:e minuten under måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Trelleborgs FF och GIF Sundsvall på Vångavallen.

Det ser ut att bli en tung höst för TFF. Laget blev utspelat av Gif Sundsvall på Vångavallen. 1–6 (1–3).

En seger var nästen ett måste för att TFF inte skulle halka för långt efter lagen ovanför bottenstrecken.

Men TFF var inte ens nära poäng. Laget blev utspelat och föll med hela 1–6.

TFF fick en mardrömsstart. Redan i den femte minuten tog Sundsvall ledningen. Jonathan Tamimi Syberg fick på en bra volleyträff i den högra utkanten av straffområdet. Bollen rullade in via den högra stolproten. Marko Johansson var några centimeter från att nå bollen med fingerspetsarna.

Men det tog bara två minuter innan TFF kvitterade. Marcus Pode drev fram bollen, spelade ut till vänster till Zoran Jovanovic, Pode fick tillbaka bollen och fick den på stödjebenet och bollen rullade in bakom William Eskelinen.

Men det fick inte fart på hemmaspelarna. Det tog bara fem minuter innan Sundsvall tog ledningen på nytt. Maic Sema slog ett inlägg från höger. Peter Wilson kunde gå upp helt omarkerad mellan TFF:s mittbackar och nicka in bollen, till höger om Marko Johansson.

Sundsvall styrde allt i början av matchen. I synnerhet spanjoren David Batanero som med elegans passade bort TFF-spelarna på mitten.

Bortaspelarna tog sig framåt i planen med enkelt och vägvinnande passningsspel. TFF hade desto svårare att hitta framåt i planen.

Fem minuter före paus blev det 1–3 när Linus Hallenius blev frispelad. Anfallaren blev helt fri med Marko Johansson och rullade enkelt in bollen.

Det största jublet blev det inför den andra halvleken när Salif Camara Jönsson sprang in på planen. En efterlängtad allsvensk debut för den skadedrabbade anfallaren.

Han fick dock ingen rolig debut. Han fick inte bollar att jobba med och med tio minuter kvar blev han utvisad. Han fick direkt rött kort för en eftersläng på Jonathan Tamimi Syberg, men av tv-bilderna kändes det väldigt hårt dömt av domaren Victor Wolf.

Men inte ens Salifs comeback kunde alltså förhindra en storförlust. I den 66:e minuten gjorde Linus Hallenius 1–4. Sundsvall hade säkert 20 passningar inom laget innan de satte fart framåt och tog sig fram på högerkanten. Hallenius fick bollen vid straffområdesgränsen och chippade in bollen i mål över Marko Johansson, elegant, även om det såg ut som en felträff.

I 71:a minuten gjorde Hallenius hattrick. Han blev framspelad till vänster i straffområdet och sköt hårt och lågt med vänstern. Publiken buade på Vångavallen. Med all rätt.

Och i 91:a minuten spädde Maic Sema på till 1–6.

Nästa uppgift för TFF blir inte den lättaste, Malmö FF borta på lördag.

Läs mer om matchen på vår sajt senare.