Annons

TFF utan chans i Skånederbyt

TFF var utan chans på Stadion i Malmö. Hemmalaget gjorde 1–0 redan i andra minuten och det var 3–0 i paus, vilket också blev slutresultatet. TFF:s negativa trend håller därmed i sig, laget har nu fem raka förluster och har bara tagit en poäng på de sju matcherna efter uppehållet.
Fotboll • Publicerad 18 augusti 2018
TFF:s Marko Johansson släpper in 1–0 i andra matchminuten mot Malmö FF.
TFF:s Marko Johansson släpper in 1–0 i andra matchminuten mot Malmö FF.Foto: Andreas Hillergren/TT

TFF fick en mardrömsstart i Skånederbyt. Det tog en minut och 50 sekunder innan bollen låg i målet bakom Marko Johansson. Efter en kort hörna slog Anders Christiansen in bollen från höger. 19-årige Hugo Andersson från Skurup fick fram foten i röran framför mål och stötte in bollen.

Tala om succé för mittbacken, som tidigare bara spelat tre minuter i allsvenskan. Inte konstigt att han var sprudlande glad efter målet.

Annons

– Jag tycker överlag om vår egen insats att det ska vara den här skillnaden i dagsläget mellan svenska mästarna och en nykomling i allsvenskan som vi är, säger Patrick Winqvist efter matchen.

Samtidigt menar han att TFF sett över de två mötena med Malmö under den här säsongen ändå går med plus efter vinsten hemma på Vångavallen i våras.

TFF hade precis jobbat sig in i matchen när det blev 2–0 i 26:e minuten. Andreas Vindheim var helt fri utanför straffområdet när en hörna från vänster slogs. Han fick bollen, fick tid på sig att ta ner den och fick på en fin träff strax under Marko Johanssons högra kryss.

Fint skott men också bedrövligt markeringsspel av TFF och två insläppta mål på fasta situationer med facit i hand.

– När man förbereder sig mycket inför matcher och så blir det två fasta situationer som då resulterar i mål så är det ett ännu tuffare läge, säger Patrick Winqvist.

– Vi brukar vara bra i den delen så därför är det lite frustrerande att målen kommer till på det sättet.

TFF-spelarna verkade tagna av hemmaspelet. I 35:e minuten blev det 3–0. Egzon Binaku tog sig runt Lasse Nielsen på TFF:s högersida och inlägget blev perfekt till Marcus Antonssons panna som skickade in trean.

Efter det målet gick TFF ner på en fembackslinje för att stoppa ett nytt ras.

TFF lyckades få upp spelet i andra halvlek och undvek i alla fall en ny storförlust, utan att på något sätt imponera heller i den andra halvleken.

– Jag skällde på dem i paus men i andra halvlek tycker jag att de stod upp väldigt bra, säger Patrick Winqvist.

Annons

– Sen blir matchen något avslagen med tanke på att MFF inte behöver gå framåt. Men hela andra halvlek tycker jag ändå att vi ger oss själva en bättre möjlighet att ta med oss den halvleken in i fortsättningen.

I 66:e minuten fick 19-årige nyförvärvet från Olympic, Isak Jönsson, göra allsvensk debut. En häftig debut för en spelare som kommer från division två-spel. Han gjorde en bra insats och var ett av få glädjeämnen för dagen i TFF.

Nu väntar en cup-match för TFF redan på tisdag innan det allsvenska schemat fortsätter med ytterligare tuffa matcher mot AIK, IFK Norrköping, Häcken och Djurgården.

– Vi sliter varje vecka med att försöka klä in oss i den kostymen som allsvenskan innebär. Men det är klart det är tufft när man går på snytingar, säger Patrick Winqvist.

– Vi kommer fortsätta fajtas vidare och vi vet om att det sen i höst kommer vara de mest avgörande stegen för oss.

Jonas BergströmSkicka e-post
Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons