TFF undvek sistaplatsen

Fotboll Artikeln publicerades
Alexander Blomqvist med en av TFF:s alla chanser i den första halvleken.
Foto: Hjalmar Tell
Alexander Blomqvist med en av TFF:s alla chanser i den första halvleken.

Efter förluster mot Östersund och Kalmar var det inget snack mot Åtvidaberg. TFF vann med klara 3–0 efter att samtliga mål fallit i den andra halvleken.

– Det var en bra känsla i dag, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

TFF har haft ett tungt Svenska cupen. Laget förlorade både mot Östersund och senast mot Kalmar FF, vilket innebar att lördagens match mot Åvidaberg saknade betydelse för eventuellt avancemang.

Inget att spela för till trots, det var ett spelsuget TFF som visade att Patrick Winqvists ord inför matchen inte var tomma. Laget ville verkligen vinna den här matchen.

Efter en mållös första halvlek – där Erik Andersson prickat stolpen och Dennis Hadzikadunic varit nära med pannan – tog målskyttet fart i den andra.

Mattias Håkansson icensatte en kontring, hittade Deniz Hümmet som i sin tur passade vidare till Zoran Jovanovic. Och mitt i straffområdet hade mittfältaren inga problem med att spräcka målnollan. 1–0, via stolpen.

Zoran Jovanovic gör 1–0 för TFF.
Foto: Hjalmar Tell
Zoran Jovanovic gör 1–0 för TFF.

Deniz Hümmet fick sedan göra sitt första tävlingsmål för TFF när han distinkt placerade in 2–0 med vänsterfoten.

– Jag är högerfotad, men vänstran duger, säger Hümmet och skrattar.

21-åringen var ständigt på språng och svarade för en fin insats utöver sina två poäng.

– Jag ska göra mål, så det är lika skönt varje gång. I övrigt tycker jag det gick bra, jag lär känna laget mer och mer och vårt passningsspel börjar sitta allt mer. Vi hade högre tempo och styr matchen.

Deniz Hümmet på språng.
Foto: Hjalmar Tell
Deniz Hümmet på språng.

Inhopparen Noah Christoffersson kunde sedan sätta 3–0 efter förarbete av comebackande Freddie Brorsson.

– Vår målsättning var att inte släppa till några målchanser och jag får nog inte det till en enda målchans för Åtvidaberg, det var en bra känsla i dag, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Defensiven var klanderfri, men det fanns också bitar i det offensiva spelet som Winqvist var nöjd med.

– Jag tycker vi lyckas driva ett spel med bollinnehav där vi styr matchen, även om vi har en bit kvar och det är mycket vi kan spetsa. Det finns moment som vi ser börjar sitta. Vi spelade ett rakare 4-4-2 innan, nu spelar vi 4-3-3 där spelarna får andra roller.

Nyförvärvet Lasse Nielsen, för dagen vänsterback, fick äran att – på sin födelsedag – bära kaptensbindeln.

– Han bidrog med sitt ledarskap i dag. ”Salle” är annars vår ordinarie kapten, men i hans frånvaro har vi roterat runt bindeln under försäsongen. Jag vill att fler ska växa med den uppgiften och kliver fram. Sen kommer vi ha en fast lagkapten, säger Winqvist.

Östersund besegrade Kalmar FF med 3–0 i gruppens andra match vilket innebär att jämtlänningarna avancerar till kvartsfinal.

TFF–Åtvidaberg 3–0 (0–0)

1–0 Zoran Jovanovic, 2–0 Deniz Hümmet, 3–0 Noah Christoffersson.