TFF tvåa trots toppmål

Två raka cupsegrar, men i den tredje inomhuscupen denna vinter blev det ”bara” en andraplats. TFF:s damer förlorade mot Dösjöbro IF i finalen av Nils Holgersson-cupen.
Fotboll • Publicerad 3 februari 2019 • Uppdaterad 4 februari 2019
Caroline Williamsdotter (med boll) har varit med sedan TFF startade upp sitt damlag. Mot Dösjöbro i Nils Holgersson-cupens final bjöd hon på ett riktigt klassmål. Arkivbild från första matchen 2015.Foto: Sara Johari

Matchen stod länge och vägde lika, 1–1, när TFF spelade final i Nils Holgersson-cupen mot Dösjöbro IF. I slutminuterna lyckades dock förra årets ligafyra i division ett sätta både 2–1 och 3–1.

TFF:s tränare Hans Malmgren är ändå nöjd med facit.

– Vi gör en bra helg där ute och spelar trevlig fotboll. Vi är kanske lite ineffektiva i avslutsfasen, men på det stora hela så spelar vi väldigt bra fotboll, säger han.

TFF styrde ofta spelet under turneringens gång och hade mycket tålamod med bollen, något som gör Hans Malmgren glad.

– Tjejerna är rätt nöjda med det de presterat och att vi kan spela på det sätt som vi vill även om vi mött tufft motstånd, säger han.

Turneringens godbit stod Caroline Williamsdotter i TFF för när hon i finalen dundrade in ett långskott rätt i krysset bakom Dösjöbros målvakt.

– Vi kan fortfarande bli bättre i avsluten, men det är långt kvar till seriestart så jag är inte direkt orolig. Vi har gjort tre inomhuscuper nu, vunnit två och blivit tvåa i en. Det är ju ett rätt bra facit, säger Hans Malmgren.

IFK Trelleborg deltog också i Nils Holgersson-cupen och vann alla sina tre första matcher i första gruppspelet. I slutspelsgruppen kom de tvåa efter turneringens fjärde bästa lag, Skurups AIF.

Även Gislövs IF spelade i cupen. I comebacken för föreningen, som inte hade något damlag förra året, blev det tre knappa förluster i gruppspelet mot FC Staffanstorp, Hammenhögs IF och Lunds SK.