Annons

TFF:s lagkapten efter förlusten: ”Vi har mycket att jobba på”

TFF fick en drömstart när Salif Camara Jönsson gjorde mål redan efter fyra minuter. Men i andra halvlek vände Mjällby på matchen och vann med 2–1.
Fotboll • Publicerad 15 maj 2019 • Uppdaterad 16 maj 2019
Mjällbys Joel Nilsson skjuter. Isak Jönsson försöker täcka.
Mjällbys Joel Nilsson skjuter. Isak Jönsson försöker täcka.Foto: LENA EHRING

TFF tappade spelet och matchen i andra halvlek mot Mjällby som vände 0–1 till 2–1 i superettanmötet.

Gästerna från Trelleborg lyckades inte skapa något som helst tryck när de skulle gå för en kvittering.

Annons

– Vi har mycket att göra, mycket att jobba med. Det räcker inte riktigt. Just nu är vi inte tillräckligt kapabla till att ta oss tillbaka, säger Salif Camara Jönsson, som var kritisk efter matchen.

– Jag tycker nu att det känns som att det är på individnivå. Just nu är det för många spelare som inte presterar sitt bästa, fortsätter lagkaptenen.

– Som spelare måste man gå till sig själv nu och titta sig i spegeln. Det är inget fel på vårt spelsätt, men nivån på våra spelare är för dålig just nu. Man tappar boll, man skjuter den över linjen, vinner inte andrabollar och så vidare, säger han.

Han gav TFF ledningen redan i fjärde minuten när han hittade rätt med ett skott från 20 meter. Han fick bollen till skänks från Jacob Bergström i Mjällby som passade fel. Skottet var välplacerat nere vid stolproten till höger om Carljohan Eriksson i hemmamålet.

– Vi börjar matchen bra första 20-25 minuter. Jag tycker vi är ett bättre lag. Men sedan händer det något i andra halvlek, säger Salif Camara Jönsson.

Åtta minuter in i andra halvlek kvitterade Mjällby efter en hörna när Jacob Bergström fick en lätt touch på bollen med nacken, precis framför Andreas Larsens händer. Larsen greppade sedan bollen men då var den över mållinjen.

I 68:e minuten fick Mjällby straff när Hugo Andersson gjorde ner Gisli Eyjolfsson, som fick en åktur i luften. Rutinerade David Löfquist, som precis kommit in i matchen, slog in bollen distinkt till höger om Andreas Larsen.

– Vi får enkla mål mot oss hela tiden. Så fort bollen är i vårt straffområde så blir det oroligt. Vi måste bli bättre i vårt försvarsspel och bättre i båda straffområdena, anser Camara Jönsson.

TFF lyckades inte skapa något kvitteringstryck utan Mjällby var det lag som fortsatte att äga boll.

– Vi skulle hålla i spelet i andra halvlek men det är inte så det blir. Sedan kommer straffen och efter det kan vi inte resa oss. Det såg likadant ut mot Halmstad. Vi är inte tillräckligt starka just nu, säger Salif Camara Jönsson.

Annons

– Vi kämpar hårt men inget kommer av sig själv. Vi har mycket att göra, mycket att jobba med, vi kommer inte fram till bra lägen, suckar lagkaptenen.

David Löfquist har precis slagit in straffen som betydde 2–1.
David Löfquist har precis slagit in straffen som betydde 2–1.Foto: LENA EHRING

Managern Peter Swärdh var också besviken efter förlusten.

– Det är oerhört svagt agerande i eget straffområde vid flera tillfällen, inte minst vid målen, från vår sida. Det är en återkommande problematik för oss, säger han.

– Det kontrollerade anfallsspelet från vår sida är det för långa sekvenser emellan så det är en rättvis seger, säger Peter Swärdh.

Han lät Haris Brkic göra sin första match från start på innermittfältet.

– Han visar ett moget spel och gör en godkänd debut. Men han och Sebastian (Ohlsson) fick jobba hårt med att täcka ytor, konstaterar managern.

TFF står därmed kvar på en seger efter åtta omgångar.

– Vi är missnöjda med den prestationen. Men vi har presterat på den här nivån och det är det vi måste bygga vidare på, säger Peter Swärdh.

På söndag får TFF chans till revansch när Örgryte kommer till Vångavallen.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons