Annons

TFF-talang klar för Roma

16-årige Joel Voelkerling-Persson lämnar TFF för att fortsätta sin unga karriär i AS Roma. Efter några veckors träning är övergången nu klar.
Fotboll • Publicerad 26 januari 2019
Foto: Andrew Medichini

Som TA-sporten tidigare berättat har anfallstalangen varit på plats i Rom för att träna med Romas U17-lag under de senaste veckorna. Träningen har gått bra, för övergången till den klassiska storklubben har nu blivit klar.

– Roma är en storklubb med en erkänt duktig ungdomsverksamhet, det är den bilden man har fått. Det här är ett erkännande för oss, det visar att vi är på rätt väg att med att utveckla klubben. Det är många som ska ha cred i det här, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i TFF.

Annons

Joel Voelkerling-Persson är född 2003, har fyllt 16 år i år och har spelat hela sin karriär i TFF.

Mattias Kronvall beskriver det som en snabb uppgörelse med Roma.

– När Joel och familjen bestämt sig vill vi vara lösningsorienterade. Det finns en grund att utgå ifrån vad gäller ersättningen, men när det gäller vår ekonomiska uppgörelse med Roma så kommer jag inte att kommentera något, säger han.

Att spelare lämnar TFF för klubbar en storklubb i Italien händer inte varje dag.

– Det har nog inte hänt sedan Andreas Isaksson, men han var ju knuten till A-laget, säger Mattias Kronvall.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons