TFF-supporter kan bli årets fan

Fotboll Artikeln publicerades
På bilden till höger, Roger Nilsson, tillsammans med sönerna Emil, 9 år, och Malte, 8 år.
På bilden till höger, Roger Nilsson, tillsammans med sönerna Emil, 9 år, och Malte, 8 år.

37-årige TFF-supportern Roger Nilsson är en av dem som har blivit nominerad till att bli årets fan.

Det är spelbolaget Unibet som har en tävling där de varje år utser årets fan. En av de hängivna supportrar som nu blivit nominerad till priset är Roger Nilsson.

37-åringen har varit trogen blå i cirka 30 år.

– Kul att bli uppmärksammad. Men jag antar att jag får det för lång och trogen tjänst, för jag hinner inte se så många matcher nu för tiden eftersom jag har två grabbar som spelar fotboll själva nu, så det är mest dem jag följer. Man får ju se till att TFF får lite egna produkter så vi slipper låna spelare från Malmö, säger Roger Nilsson med glimten i ögat.

– Jag har upplevt fler förluster än vinster så jag är härdad. Men jag är i alla fall ingen medgångssupporter, fortsätter Roger Nilsson.

Vilka är dina bästa TFF-minnen?

– Det är många roliga matcher man upplevt genom åren. Jag var bollkalle i matcherna 94 mot Blackburn och Lazio. Det var roligt när vi sparkade ut Malmö ur allsvenskan 99, segrarna mot Malmö är alltid extra roliga. När vi ett år vände 0–2 till 4-2 mot Helsingborg är också ett bra minne.

Klarar sig TFF kvar i allsvenskan?

– Vågar man svara på det? Är man en TFF-supporter är man ju ofta negativ.

– Men det såg bra ut senast mot Norrköping, det var ett fall framåt, då visade killarna kämpaglöd. Det gäller att ta tre poäng i matcherna mot Sirius, Elfsborg och Dalkurd, anser Roger Nilsson.

Spelbolagets tävling genomförs för att lyfta fram och hylla fans som står för en sund läktarkultur och som gör allt och lite till för sin förening.

Tävlingen pågår mellan augusti och december 2018. Vinnaren får ett personligt utformat pris till ett värde av cirka 10 000 kronor samt material att skänka till sin favoritförening för cirka 20 000 kronor.

”Vi står vid sidan av och ser på. Det gör jävligt ont.”