TFF föll stort i Norrköping

Fotboll Artikeln publicerades
Patrick Winqvist har en del att fundera på efter 1–4 mot Norrköping.
Patrick Winqvist har en del att fundera på efter 1–4 mot Norrköping.

Redan efter 37 minuters spel ledde IFK Norrköping med 4–0. Till slut förlorade TFF träningsmatchen mot den allsvenska kollegan med 1–4 i snöfallet på Östgötaporten.

TFF fick det tufft mot IFK Norrköping i träningsmatchen på fredagen. Hemmalaget vann med 4–1.

– Det här var en viktig och bra lärdom att få med sig. Matchen gav oss en del svar. Nu gäller det att dra nytta av den här lärdomen, säger tränaren Patrick Winqvist till TA-sporten.

Målen trillade in snabbt i matchen.

1–0 kom redan i sjätte minuten. Kalle Holmberg stötte in 1–0 från nära håll efter ett inspel från höger. Alexander Blomqvist halkade i momentet innan, som gjorde att David Moberg Karlsson kunde spela in bollen.

I 22:a minuten kom 2–0 när Jordan Larsson sköt in bollen efter ett högerinlägg från David Moberg Karlsson. Marko Johansson fick fingrarna på bollen men kunde inte rädda.

Alexander Jakobsen fick på en drömträff från 20-25 meter efter en halvtimme och då var det 3–0.

I 37:e minuten spädde Kalle Holmberg på till 4–0 efter att han placerat in bollen i bortre hörnet.

– Att förlora borta mot Norrköping är ingen skam. Men att ligga under med 0–4 efter 37 minuter är pinsamt, konstaterar Patrick Winqvist.

– Vi kan konstatera att vi inte är nöjda med det vi gör i första halvlek. De spelar bra och är skickliga och snabba. Men vår lägstanivå i första halvlek är för dålig. Samtidigt blev vi straffade för våra individuella misstag, fortsätter tränaren.

TFF var stundtals utspelade i den första halvleken även om de skapade en del chanser. Deniz Hümmet träffade stolpen i den 12:e minuten efter en snabb omställning.

Och i den 35:e minuten hade Zoran Jovanovic ett skott från nära håll som kunde resulterat.

TFF spelade upp sig i den andra halvleken.

– Vår lägstanivå i andra halvlek är inte lika låg och vi spelar upp oss. Det var ändå bra att spelarna tog åt sig och höjde sig, säger Patrick Winqvist.

I 89:e minuten reducerade Erik Andersson till 1–4.

Nye islänningen Ottár Magnús Karlsson debuterade och anfallaren spelade hela matchen.

– Det var viktigt för honom att få en match och bra för oss att få se honom i laget. Men det är svårt att bedöma honom efter denna matchen men det syns att han har kvalitéer, inte minst i det fysiska spelet. Han möter erfarna mittbackar i Norrköping och får kämpa mot en trebackslinje så det var tufft för honom.

– Men vi klarar inte av att få fram ett tillräckligt bra anfallsspel för att ge honom chanser, säger Winqvist.

I början av andra halvlek hade Óttar Magnús Karlsson en möjlighet när han sköt inne i straffområdet men skottet gick strax utanför.

Två träningsmatcher återstår för TFF före den allsvenska premiären mot IFK Göteborg. Nästa helg mot Halmstads BK borta och sedan söndagen den 25 mars borta mot Gais.

IFK Norrköping–TFF 4-1 (4–0)

Målen: 1-0 (5) Kalle Holmberg, 2-0 (22) Jordan Larsson, 3-0 (30) Alexander Jakobsen, 4-0 (37) Kalle Holmberg, 4-1 (89) Erik Andersson.

TFF: Marko Johansson – Victor Nilsson, Lasse Nielsen (Dennis Hadzikadunic 71), Alexander Blomqvist, Anton Tideman (Albin Nilsson 61) – Felix Hörberg (Mattias Håkansson 61), Zoran Jovanovic, Sebastian Ohlsson, Marcus Pode (Freddie Brorsson 71) – Deniz Hümmet (Erik Andersson 58) Ottár Magnús Karlsson.