TFF och kommunen ska samarbeta för ny arena

Fotboll Artikeln publicerades
Vångavallen som den ser ut i dag. Foto: Andreas Hillergren / TT
Foto: Andreas Hillergren/TT
Vångavallen som den ser ut i dag. Foto: Andreas Hillergren / TT

Trelleborgs FF och Trelleborgs kommun går nu ut med att parterna ska samarbeta för att få fram ett nytt arenaområde i staden.

Kanske kan Trelleborg få ett nytt arenaområde inom en snar framtid. TFF och Trelleborgs kommun skickade på torsdagen ett pressmeddelande om att parterna ska börja jobba för att få till ett nytt arenaområde i staden.

– Det har pratats om en ny arena i tio år. Vi (Moderaterna) och KD (Kristdemokraterna) vill genomföra detta. Men vi kommer inte att ta pengar från vård och skola till en ny arena, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M), till TA-sporten.

– Vi ser det som jättepositivt att det finns ett politiskt intresse för en ny arena och att vi har en dialog, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall, till TA-sporten.

Första steget till det är en studieresa. På tisdag i nästa vecka ska Kommunstyrelsens arbetsutskott och Trelleborgs FF till Norrköping. Syftet är att titta på stadens och fotbollsklubbens IFK Norrköpings gemensamma lösningar för ett arenaområde.

– Vi åker dit för att skaffa oss kunskaper. I Norrköping har de kommit fram till en lösning som både kommunen och fotbollsklubben är nöjda med. Vi har bjudit med hela kommunstyrelsen till denna studieresa för vi vill ha en bred politisk förankring i ett beslut om en ny arena, säger Mikael Rubin.

– Detta är en första studie. Vi vill se hur man kan bygga ett arenaområde som hänger ihop med stadens utveckling. I Norrköping har de hittat synergieffekter, säger Mattias Kronvall.

Ska en ny arena vara på Vångavallen eller någon annanstans?

– Det finns flera alternativ fortfarande, det kan vara på Vångavallen, det kan vara någon annanstans. Vi har inte låst oss vid någon placering, säger Mikael Rubin.

Han vill att det ska tas ett beslut redan i början av nästa år.

– Min förhoppning är att vi kan ta ett beslut senast första kvartalet nästa år, att det då finns ett upplägg hur vi ska gå tillväga rent tekniskt. Vi kan inte dra saker i långbänk, säger Mikael Rubin.

– Vi pratar om ett arenaområde där det ska finnas både bredd- och elitidrott, hur ett arenaområde kan hjälpa staden, säger Mattias Kronvall.

TFF är nöjda över den dialog som de har med kommunen om en ny arena.

– Det man känner i dialogen är att det nya styret ser föreningsidrotten som viktig för Trelleborg och de ser Trelleborgs FF som bra för Trelleborg, det är vi glada för, säger Mattias Kronvall.