TFF nära poäng mot Häcken

TFF försvarade sig bra, men det räckte inte till poäng mot Häcken som vann med 2–1. TFF har nu spelat elva matcher i rad i allsvenskan utan att vinna.
Fotboll • Publicerad 17 september 2018
Häckens Daleho Irandust och TFF:s Zoran Jovanovic i kamp om bollen under måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan BK Häcken och Trelleborgs FF på Bravida Arena.Foto: Adam Ihse/TT

TFF gjorde en bra försvarsinsats på Bravida Arena på Hisingen. Men det räckte inte till poäng.

– Det finns väl inga hedersamma förluster men det här var nästan en sådan, konstaterar TFF-tränaren Patrick Winqvist till TA-sporten.

Häcken gjorde mål på sin första egentliga chans, som kom i den 18:e minuten. Daleho Irandust sköt in bollen sedan han blivit fint serverad av Viktor Lundberg, som passade på ett tillslag till Irandust som sköt lågt till vänster om Marko Johansson i TFF-målet.

Men TFF replikerade bara två minuter senare. Felix Hörberg drog upp bollen på högerkanten, han slog ett inlägg och bollen tog på Häckens Johan Hammar och studsade ut framför straffområdet. Där dök Erik Andersson upp och han drog till direkt. Avslutet med vänstern var fint och välplacerat.

TFF stod emot bra och länge men i 65.e minuten kom 2–1 till hemmalaget. Paulinho nickade framför mål efter en hörna, Marko Johansson räddade, bollen gick i ribban, på returen var Alexander Jeremejeff hetast ock sköt in bollen i nättaket från nära håll.

TFF förlorade tre dueller i rad vid situationen.

– Lite extra trist att släppa in ett mål på en fast situation igen när vi inte får undan bollen. När vi möter så här bra lag som Häcken kan vi inte bjuda på sådana situationer, säger Patrick Winqvist.

Men matchen kunde ha fått en annan utgång. Tio minuter in i andra halvlek fick Zoran Jovanovic en jättechans. Felix Hörberg och Salif Camara Jönsson spelade sig fram fint på högerkanten. Hörberg passade snett inåt bakåt till Zoran Jovanovic som i princip hade öppet mål men han missade bollen!

– Vi gör ändå en okej match så det känns tungt, framför allt för egen del, jag hade ett bra läge. Det är riktigt dåligt, det är en perfekt passning, jag vet inte vad som händer, sa Zoran Jovanovic till CMore efter matchen.

Winqvist gjorde tre offensiva byten sista kvarten men TFF lyckades ändå inte skapa någon het kvitteringschans.

– Vi är lite för uddlösa, vi måste vara skarpa när vi får lägen, säger TFF-tränaren.

– Häcken gör många bra grejer på en hög nivå. Vi försökte kväva deras spel lite grann men det är jobbigt att hålla den nivån, fortsätter Winqvist.

Hemmasegern var ändå rättvis. Häcken skapade många chanser i andra halvlek och Marko Johansson svarade för flera kvalificerade räddningar.

Och en gång när han blev överspelad räddade Isak Jönsson med sitt knä framför mållinjen.

Marko Johansson räddningar blev än mer imponerade med tanke på att han spelade med smärta i höften under närmare en timme.

Han fick känningar i höften, som han haft ont i tidigare, efter att ha räddat en nick från Viktor Lundberg i första halvlek, då målvakten sträckte ut och räddade bollen vid stolproten.

– Han gör flera avgörande räddningar. Han hade lite ont men kunde kämpa vidare, men det ska nog inte vara så illa att han inte kan spela på lördag (Djurgården hemma), säger Winqvist.

Tyvärr för TFF:s del tog både Sirius och Dalkurd poäng, mot Hammarby respektive Kalmar. Det innebär att TFF nu har fem poäng upp till Sirius på kvalplats, samtidigt som Dalkurd är en poäng före TFF i botten.

Närmast väntar alltså Andreas Isakssons Djurgården på Vångavallen på lördag.

– Vi har bra organisation i laget. Men modet i presspelet kan bli bättre och vi kan lyfta lite mer i duellspelet där vi kan komma upp en nivå till, konstaterar Patrick Winqvist.