TFF möter mästarna i cupen

Fotboll Artikeln publicerades
TFF-jubel efter seger i gruppfinalen mot Landskrona i mars. Om några månader väntar Östersund, Kalmar och Åtvidaberg i Svenska cupen.
TFF-jubel efter seger i gruppfinalen mot Landskrona i mars. Om några månader väntar Östersund, Kalmar och Åtvidaberg i Svenska cupen.

Östersunds FK, Kalmar FF och Åtvidabergs FF blir TFF:s motstånd i Svenska cupens gruppspel som avgörs i februari och mars. Östersund vann cupen 2017 och slog då ut TFF i kvartsfinal.

Samtidigt som TFF:s spelare och ledare blev hyllade på stan för sitt allsvenska avancemang genomfördes lottningen till Svenska cupens gruppspel.

TFF hamnade precis som förra året i samma grupp som Kalmar FF. Det nyblivna allsvenska laget ställs också mot Östersund, det nuvarande succélaget i Europa League, och mot Åtvidaberg, som flyttats ner till division ett nästa säsong.

– Killarna suckade djupt över att det blir den längsta bortaresan i år igen. Nu vet vi i alla fall i god tid att vi ska åka dit, säger tränaren Patrick Winqvist, som hade hoppats på en lättare cuplottning.

– Sportsligt blir det en bra utmaning att möta Östersund och Kalmar, säger han.

Precis som vanligt är det de två bästa lagen i varje grupp som går vidare till kvartsfinal. TFF inleder borta mot Östersund, har därefter Kalmar FF borta innan man avslutar med hemmamatch mot Åtvidaberg.

Svenska cupen

Så lottades grupperna

Grupp A: Malmö FF, Brommapojkarna, Gefle, Dalkurd.

Grupp B: AIK, Halmstad, Syrianska, Oddevold.

Grupp C: Djurgården, Jönköpings Södra, Degerfors, Frej.

Grupp D: Häcken, Gif Sundsvall, IFK Värnamo, Norrby.

Grupp E: Östersund, Kalmar FF, Åtvidaberg, TFF.

Grupp F: IFK Norrköping, Örebro, Helsingborg, Tvååker.

Grupp G: Sirius, IFK Göteborg, Varberg, Öster.

Grupp H: Elfsborg, Hammarby, Gais, Vasalund.

Visa mer...