Annons

TFF-managern: Vi tar små steg i rätt riktning

Söndagens bortamatch mot Brommapojkarna blir viktig för TFF. En seger kan ge laget avstånd till botten. En förlust och dagens jumbo är bara en poäng efter.
Fotboll • Publicerad 1 juni 2019
Peter Swärdh, manager TFF.
Peter Swärdh, manager TFF.Foto: Christine Olsson/TT

Brommapojkarna mot TFF i den elfte omgången trodde nog många inför serien skulle kunna vara en toppmatch. Men förra säsongens allsvenska lag parkerar i andra delen av tabellen. TFF, med elva poäng, är tia och BP är sist med endast sju inspelade poäng.

– De har haft en tuff start men det är ett kompetent lag som är bolltryggt. Effektiviteten har väl varit deras sårbarhet hittills, säger TFF-managern Peter Swärdh.

Annons

Anton Tideman, som gick ut i söndags mot Öster, har tillfrisknat och kan spela mot BP.

Tillbaka i truppen är Robin Nilsson. Mittfältaren gjorde comeback i måndags i U21-matchen mot Varberg, då som mittback.

– I det korta perspektivet ser vi möjligheterna att kunna använda honom som innerback, vi har en liten sårbarhet i den positionen. Därför har han fått träna som back i veckan. Men huvudpositionen för honom är fortfarande som central mittfältare, säger Peter Swärdh.

TFF får däremot klara sig utan Felix Hörberg som är avstängd. Yttermittfältaren som blev poängräddare i söndagens 1–1-match hemma mot Öster

– Vi har jobbat med vårt spel med boll under veckan. Vi gjorde det bättre mot Öster. Defensivt ser det bra ut, det har mer varit individuella saker som vi måste städa bort. Jag tycker att vi tar små steg i rätt riktning, säger Peter Swärdh.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons