TFF klart för allsvenskan

Fotboll Artikeln publicerades
Dino Islamovic jublar efter 1–1-målet.
Foto: Christer Thorell/IBL
Dino Islamovic jublar efter 1–1-målet.

TFF spelar i allsvenskan 2018 efter att ha spelat 1–1 mot J-Södra i Jönköping.

– Jag känner mig oerhört privilegierad att få vara TFF:s tränare, sa tränaren Patrick Winqvist på presskonferensen efter matchen.

J-Södra ägde första halvlek och hade bland annat två skott i stolpen. Ledningsmålet kom dock till slut genom Robert Gojani. Men bara kort senare kom TFF:s kvittering genom Dino Islamovic, som spelats fram av Zoran Jovanovic. Islamovic lyfte in bollen mycket vackert från halvdistans.

I andra halvlek avtog J-Södras press och TFF kunde ganska enkelt försvara resultatet.

Foto: Christer Thorell/IBL

– Vi har byggt ett lag på lokala spelare som är dedikerade att göra jobbet för TFF. Vi har haft kontinuitet och har flyttat fram positionerna successivt, säger Patrick Winqvist på frågan om vad som fört TFF till allsvenskan bara tre år efter att klubben nästan åkte ur division ett.

- Vi är ett bra lag. Detta är så skönt. Jag har varit med på resan neråt och nu är vi tillbaka, säger Kristian Haynes till TV4.

– Vi har varit starka här på slutet. En bra mix av unga spelare och rutinerade spelare och en vinnare som tränare, säger Kristian Haynes.

– Vi har en riktigt bra sammanhållning i laget, det är det som gör oss starka, säger TFF:s målskytt Dino Islamovic till TV4.

– Vi var illa ute, sen gör vi 1-1 och andra halvlek kontrollerar vi bra, fortsätter han.

Anton Tideman och Zoran Jovanovic omfamnar Dino Islamovic efter 1-1.
Foto: Christer Thorell/IBL
Anton Tideman och Zoran Jovanovic omfamnar Dino Islamovic efter 1-1.

På frågan från TV4:as Olof Lundh, om han stannar i TFF, svarar han:

–Vi får se vad som händer, mitt kontrakt går ut. Inget är påskrivet. Nu ska jag bara njuta av ikväll, säger Dino Islamovic.

– En obeskrivlig känsla. Jag vet inte vad jag ska säga, säger målvakten Marko Johansson, till TV4.