Annons

TFF i praktiken ute ur allsvenskan

Halloween blev rena skräcken för TFF. Laget är nu i praktiken ute ur allsvenskan efter att Kalmar avgjort matchen till 2–1 i 92:a minuten. TFF har nu sex poäng och nio mål upp till Dalkurd med två omgångar kvar.
Fotboll • Publicerad 31 oktober 2018 • Uppdaterad 1 november 2018
TFF:s två supportrar på Guldfågeln Arena var inte optimistiska.
TFF:s två supportrar på Guldfågeln Arena var inte optimistiska.Foto: Patric Söderström/TT

Norrköping hjälpte TFF genom att besegra Brommapojkarna. Men vad hjälpte det.

TFF lyckades inte vinna denna kväll heller. Kalmar FF vann med 2–1 sedan Filip Sachpekidis avgjort i 92:a minuten.

Annons

– Det känns bittert. Vi har vänt och vridit på saker och gjort vårt absolut bästa för att försöka vinna matcher, det kan jag lova, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Men han ser det inte som att det allsvenska äventyret är över ännu.

– Vi ska slicka såren och sedan är på det på fredag igen när vi tränar. Nu finns det inget att be för.

Men bara ett mirakel kan rädda TFF nu.

– Jag är ledsen och besviken men för mig gör den här förlusten ingen skillnad. Jag kommer att göra samma jobb varje dag för föreningen ändå och allt vi gör framöver investerar vi för framtiden. Chanserna blir mindre och mindre och på måndag (hemma mot Östersund) blir det en ännu mer desperat situation, säger Patrick Winqvist.

Allt hände sista fem minuterna av matchen. Hiago vinklade in 1–1 i 85:e minuten när han blev framklackad av Rasmus Elm.

Men bara två minuter därefter kvitterade Salif Camara Jönsson när han vid bortre stolpen gled in bollen efter att inhopparen Lasse Nielsen slagit in den från höger längs gräset.

TFF gick för ett segermål. Då kontrade Kalmar och Filip Sachpekidis lyfte in segermålet i andra övertidsminuten sedan han blivit helt fri i straffområdet.

– Hade vi spelat som vi gjort i de fem sex sista matcherna under säsongen hade vi varit i ett annat läge. Jag tycker lite synd om gruppen. De gör många bra saker men det blir samma resultat hela tiden, säger Winqvist.

TFF borde tagit ledningen efter en halvtimme när Salif Camara Jönsson fick ett jätteläge bara en meter framför mål. Men han sköt över. Han fick Felix Hörbergs inlägg på benskyddet.

Annons

TFF hade fler farliga chanser i matchen men var ännu en gång dåliga på att förvalta dem.

– Vi fick ingen belöning i dag heller. Den här matchen påminner om de fyra fem senaste matcherna. Jag kan inte klandra grabbarna i dag. Jag är stolt över dem, de gör en bra insats, säger Patrick Winqvist.

Med två omgångar kvar är Dalkurd sex poäng före TFF och har nio måls bättre målskillnad. Brommapojkarna är fem poäng före. Ett av lagen når kval, de andra två åker ut.

Det ser således mer än tufft ut för TFF. På måndag väntar Östersund hemma och nästa söndag avslutar TFF borta mot Brommapojkarna.

– Det är inte i dag som vi försätter oss i det här läget. Vi har gjort mindre bra saker under säsongen som måste analyseras.

Vad är det ni har gjort mindre bra?

– Vi skulle nog ha varit mer konsekventa med vissa saker. Jag kanske inte skulle ha laborerat så mycket som jag har gjort. Vi har haft möjligheter att ställa ännu högre krav på oss själva. Vi kanske skulle nyttjat situationer under året på ett annat sätt. Jag kanske skulle ha slagit näven i bordet fler gånger och gjort det tidigare. Men det är lätt att vara efterklok. Jag rannsakar mig själv men gräver inte ner mig.

Med att du skulle ha laborerat mindre, syftar du på att du ändrade formationen i somras?

– Ja delvis. Man vet ju inte om man fått en annan effekt heller. Men vi kände oss tvungna att ändra då, det handlade om tillgänglighet också. Nu på slutet när vi spelat med samma lag har vi fått bättre effekt.

Hur påverkar det dig om ni trillar ut ur allsvenskan?

Annons

– Jag förutsätter att jag gör samma arbete då. Halva min tid i Trelleborgs FF har spenderats i superettan. Jag hoppas att detta kan skapa en revanschlusta också. Det är här jag vill vara, säger TFF-tränaren.

Salif Camara Jönsson deppar efter förlusten på Guldfågeln Arena.
Salif Camara Jönsson deppar efter förlusten på Guldfågeln Arena.Foto: Patric Söderström/TT
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons