TFF i avtal med Landskrona

Fotboll Artikeln publicerades
Furkan Motori i TFF under en match mot Landskrona i division ett södra 2015. Här i kamp med före detta TFF-spelaren Viktor Nilsson.
Foto: Claes Nyberg
Furkan Motori i TFF under en match mot Landskrona i division ett södra 2015. Här i kamp med före detta TFF-spelaren Viktor Nilsson.

Trelleborgs FF har nu ingått ett samarbetsavtal med skånerivalen Landskrona Bois. Avtalet innebär att spelare kan representera båda a-lagen.

– Vi är bara rivaler de 90 minuter vi spelar på planen, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall i ett pressmeddelande.

Det handlar om ett utvecklingsavtal som gör det möjligt för spelare att tävla i båda lagen.

Avtalet berör i dagsläget bara 19-årige målvakten i TFF, Merlin Nuhanovic och innebär att han får möjligheten att spela både för TFF i allsvenskan och Landskrona i superettan under säsongen. Samtidigt kan fler spelare komma att gå samma väg, som mest två målvakter och sex utespelare enligt avtalet.

– I dagsläget har vi bara diskuterat Merlin (Nuhanovic), säger Mattias Kronvall.

– Det var Landskrona som kontaktade oss för de har en situation med skador på målvaktssidan inför nästa match när de möter AFC. Nu kommer Merlin vara med på bänken där.

I teorin innebär avtalet att Merlin Nuhanovic kan spela två A-lagsmatcher i två olika serier på 24 timmar. Han kommer dock fortsätta träna i Trelleborg och det är TFF som har veto-rätt om huruvida han får spela med Landskrona eller inte. Om han eventuellt skulle behövas i det egna laget.

I slutet av säsongen ska klubbarna sedan utvärdera avtalet. TFF och Landskrona möttes senast i division ett 2015, men Mattias Kronvall menar att det inte finns någon direkt rivalitet mellan de två skåneklubbarna.

– Vi är bara rivaler de 90 minuter vi står på plan. Nästa gång kan det vara vi som behöver hjälpen. Det är bara positivt att unga spelare kan få erfarenhet och kanske speltid på det här sättet, säger han.